Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Tunguska Mammoth - Tunguska Mammoth


Οι Tunguska Mammoth απο το Μόντρεαλ του Καναδά,μετά το πρώτο τους μουσικό χτύπημα το οποίο δεχτήκαμε πριν 2 χρόνια με το EP "First Chapters" επανέρχονται φέτος με το ομώνυμο ντεμπούτο τους το οποίο είναι κόνσεπτ και οικοδομείται από 10 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 48 λεπτών.
 Το νέο αυτό πόνημα του συγκροτήματος θα κυκλοφορήσει την 1 Οκτωβρίου και για όσους δεν γνωρίζουν , η μπάντα απαρτίζεται από τους Maxime Bellerose: vocals/guitar,Pierre-Hugues Rondeau: drums,Mathieu Savage: guitar και Paolo Di Stefano: Bass.
Ο ήχος της μπάντας συνδυάζει την hardcore μουσική τόσο με stoner/sludge όσο και με prog metal  στοιχεία,με τις επιρροές να προέρχονται κυρίως από Mastodon,Baronnes,High On Fire,Crowbar,Bison B.C. και Sepultura.
Η μουσική τους χαρακτηρίζεται  heavy,brutal και κυρίως επιθετική,με τις κιθάρες να μας βομβαρδίζουν με εκρηκτικά riffs τα οποία σε αρκετά σημεία μας παρασέρνουν με την επιθετική τους διάθεση που σε συνδυασμό με την δυναμική φωνητική ερμηνεία του Maxime Bellerose και το πολύ καλό δέσιμο του rhythm section μας παρουσιάζουν ένα τελικό ηχητικό αποτελέσμα που σπάει κόκκαλα.

 facebook



Stonerfront Nijmegen - 3​-​Days​-​Desert


Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι τους Stonefront Nijmegen από την Ολλανδία τους έχω αδικήσει,το λέω αυτό μιας και το EP που είχα ακούσει στις αρχές του έτους,το οποίο ομολογώ με είχε κερδίσει,για λόγους που πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω έμεινε στο συρτάρι και δεν το είχα παρουσιάσει στην ώρα του.
Για καλή μου τύχη πριν λίγο καιρό η μπάντα  επανέφερε στη μνήμη μου την ύπαρξη αυτού του σπουδαίου EP με τίτλο "3-Days-Desert" το οποίο περιέχει 3 instrumental συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 20 λεπτών.
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι που ασχολείστε με την stoner rock μουσική να έχετε ήδη απολαύσει το συγκεκριμένο EP και πιο ειδικά να έχετε εντυπωσιαστεί με το ομωνυμο κομμάτι που προσωπικά το θεωρώ ένα από τα  καλύτερα φετινα stoner rock instrumental κομμάτια.
Μια από τις αγαπημένες μπάντες των Peter Dragt,John Munnich και Remco Verweij σίγουρα θα είναι οι 35007 μιας και οι επιρροές από το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι εμφανείς στον ήχο τους.
Συμπερασματικά το "3-Days-Desert" αξίζει την προσοχή σας και προσωπικά το θεωρώ ένα από τα καλύτερα φετινά stoner rock intrumental EP.

facebook



Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Mountain High - Demo

Η αγάπη των Aaron, Matt και Chris,από την Φιλαδέλφεια,για τον sludge/stoner ήχο τους οδήγησε να δημιουργήσουν τους Mountain High.
Η μπάντα πρόσφατα μας ταρακούνησε ψυχικά με τον ογκώδη ήχο που μας παρουσίασε μέσα από το πρώτο της ντέμο το οποίο οικοδομείται από 3 instrumental συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 20 λεπτών.
Επομένως εδώ ακούμε θανατηφόρα heavy riffs, με τον ηχο της μπάντας να οδεύει περισσότερο προς την stoner metal και λιγότερο προς τη sludge μουσική.


facebook



Gasmoney - Sometimes You Just Get Days Like These


Οι Rémy (vocals/guitar) / Mathieu (guitar) / Romain (bass) / Régis (drums) από την Γαλλία δημιούργησαν το 2010 τους Gasmoney.
Έχουν ήδη στο ενεργητικό τους 2 EP και φέτος πρόσθεσαν άλλο ένα με τίτλο "Sometimes You Just Get Days Like These" το οποίο αποτελείται από 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 11 λεπτών.
Η μπάντα γουστάρει να παίζει rock μουσική και το κάνει με υπέροχο τρόπο.Ο ήχος της διαθέτει κυρίως stoner/blues/grunge στοιχεία ντυμένα  τόσο με πιασάρικα  riffs όσο και με κολλητικές  μελωδίες,όπως για παράδειγμα το αρχικό riff  με το οποίο ξεκινάει το ομώνυμο κομμάτι που δεν γίνεται να μην σας ξεσηκώσει!

facebook


Band To Check Out:Sun Mammuth


Από την Πορτογαλία προέρχονται οι Sun Mammuth που δημιουργήθηκαν την φετινή χρονιά και αποτελούνται από τους Nuno Henriques,Joao Ferreira και António Magalhães.
Το όνομα της μπάντας και μόνο σε προδιαθέτει για αυτό το οποίο θα ακολουθήσει και δεν είναι άλλο από την ψυχεδελική stoner rock μουσική.
Το θέμα μας είναι εαν τα πρώτα δείγματα της μπάντας είναι θετικά και απάντησή μου είναι φυσικά ναι!Οι τρεις instrumental συνθέσεις που μας παρουσίασε αυτό το καιρό το συγκρότημα μέσω του bandcamp κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα και πραγματικά ανυπομονώ για τις επόμενες κινήσεις των Sun Mammuth.

facebook

Keefshovel - Demo


Από το Νιού Μπέντφορντ (Ηνωμένες Πολιτείες) ξεπηδούν οι Keefshovel για να μας προσφέρουν πολύ καλής ποιότητας stoner/doom μουσικής.
Αυτή την απολαμβάνουμε μέσα από το νέο ντέμο της μπάντας η οποία περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 30 λεπτά.
Τα μέλη των Keefshovel  παίζουν με απίστευτο δυναμισμό και μας ισοπεδώνουν με το βαρύ ήχο που παράγουν.Το ντέμο διαθέτει  αρρωστημένα heavy riffs, groovy ηχητικό περιεχόμενο και όλα αυτά επενδυμένα με τα κατάλληλα φωνητικά!!!

facebook


Band To Check Out:Stone The Crows


Οι Stone The Crows μας έρχονται απο το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και απαρτίζονται από τους Winston Shadbolt - bass,Taman Flowers - guitar και Alex Gallagher - drums.
 Από την μπάντα πρόσφατα άκουσα 2 πολύ καλές instrumental συνθέσεις που κινούνται σε stoner/doom ρυθμούς.Ο ήχος επίσης είναι εμπλουτισμένος τόσο με fuzzy στοιχεία όσο και με κάποια ψυχεδελικά ψήγματα.

facebook



Dront - Ozymandias


Οι Dront είναι μια μπάντα από το Νόρκεπινγκ της Σουηδίας που σχηματίστηκε το 2013 και αποτελείται από τους William, Kim, Therese, Rikard.
Το συγκρότημα αυτό τον καιρό μας παρουσίασε το πρώτο του  EP ονόματι "Ozymandias" το οποίο περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 9 λεπτών.
Ο ήχος της  μπάντας συνδυάζει την punk /thrash ταχύτητα τόσο με heavy rock  όσο και με  doom στοιχεία.

facebook



Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Nomadic Rituals - Holy Giants


Οι Nomadic Rituals είναι μια τριμελής Sludge/Doom Metal μπάντα από το Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας.Η μπάντα σχηματίστηκε τον Ιούλιο του 2012 και απαρτίζεται από τους Graig Carson(bass/vocals/synth),Peter Hunter(Guitar) και Mark Smyth(drums).
Η μπάντα έχει έτοιμο το ντεμπούτο της άλμπουμ με τίτλο "Holy Giants" το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους και θα αποτελείται από 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 45 λεπτών.Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα τέλη του Μαρτίου από τον Niall Doran στα Start Together Studios και το μάστερινγκ έγινε από τον Lames Plotkin.
Πέρσι το συγκρότημα  είχε προετοιμάσει το έδαφος με το ντέμο που μας είχε χαρίσει και μας είχε ενθουσιάσει με τα 3 κομμάτια("Don't Fuck With Giants","The Grey","The Ritual") που βρίσκονταν σε αυτό.Αυτά θα συμπεριλαμβάνονται και στο επερχόμενο ντεμπούτο τους τόσο με κάποιες μικρές αλλά ουσιώδεις αλλαγές όσο και με καλύτερη παραγωγή,με τα "Don't Fuck With Giants" και "The Ritual" να ξεχωρίζουν .
Τα 2 κομμάτια που συμπληρώνουν το άλμπουμ είναι τα "Burning Planets" και "An Accepted Human Condition".Το  πρώτο μέσα σε 6 λεπτά  παρασέρνει τον ακροατή σε μια sludge/doom δίνη με τον αργόσυρτο ρυθμό του και τον βαρύ ήχο που παράγει και το δεύτερο κομμάτι το οποίο είναι και το μεγαλύτερο σε διάρκεια είναι απλά ένας Sludge/Doom ογκόλιθος.Πραγματικά το συγκεκριμένο κομμάτι αιχμαλωτίζει και βυθίζει τον ανήμπορο να αντιδράσει ακροατή στο σκοτάδι!
Το "Holy Giants" το θεωρώ ως μια πολύ δυνατή φετινή sludge/doom κυκλοφορία που πρέπει να ακούσετε!!

facebook


Asilo / Neh Czneg - Split


Οι Asilo από την Αργεντινή βρίσκονται στην διαδικασία ηχογράφησης της πρώτης ολοκληρωμένης τους δουλειά η οποία θα κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους και θα περιέχει 8 συνθέσεις.
Μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα η μπάντα μας έχει ήδη δολοφονήσει,αρχικά με τα περσινά 2 κομμάτια "Geografias/Wardance" τα οποία έχω παρουσιάσει εδώ και πρόσφατα μας πρόσφεραν 2 ακόμα χαοτικά κομμάτια μέσα από το split με τους Γερμανούς Neh Czneg οι οποίοι ειδικεύονται στον doom/drone ήχο.
Το πρώτο εφτάλεπτο κομμάτι ονόματι "La Paciencia Del Cuchillo" (The Patience of the Knife) που με το αρχικό βαρύ doom riff,τα στοιχειωτικά φωνητικά,την απόκοσμη sludge ατμόσφαιρα που αποπνέει το τραγούδι και το περίεργο,τρελό ξέσπασμα από το τρίτο λεπτό και μετά πραγματικά καταφέρνει να σε καθηλώσει.
Συνεχίζουμε με το εξάλεπτο "Miles de Ojos Cerrados" (Thousands Of Closed Eyes),ένα experimental κομμάτι που καταφέρνει να συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο τον ογκώδη ήχο του μπάσου με jazz στοιχεία δημιουργώντας μια άρρωστη μουσική που πρέπει να ακούσετε!!!!
Νιώθω ότι οι  Asilo στο επερχόμενο ντεμπούτο τους άλμπουμ θα μας εκπλήσουν θετικά!

facebook



Cops - Cry Now, Cry Later


Οι Cops είναι η μπάντα του Harry Cloud από το Λος Άντζελες ο οποίος πριν λίγο καιρό μου έστειλε το καινούργιο του EP ονόματι "Cry Now,Cry Later" που περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 11 λεπτών.
Είναι σίγουρο ότι ακούγοντας την μουσική των Cops θα σας δημιουργήσει αρκετές ψυχικές διαταραχές κάτι το οποίο ήθελε να πετύχει και η ίδια η μπάντα.Αυτό ξεκινάει από το περίεργο εξώφυλλο που μας παρουσιάζει ο Harry Cloud και η παρέα του με σκοπό να μας  βάλει στο απόκοσμο κλίμα του άλμπουμ.
Βασικά ο ήχος της μπάντας είναι περιέργος και δύσκολος να χαρακτηριστεί,εαν με πιέζατε να σας πω τότε με μεγάλη δυσκολία θα σας απαντούσα ότι συνδυάζει την shoegaze μουσική τόσο με noise όσο και με doom στοιχεία ντυμένα με ψυχεδελικά  γυναικεία φωνητικά.

facebook



Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Band To Check Out:The Thrill


The Thrill is a band created of four mad guys who want to make some unusuall music. It's a mix of stoner and psychedelic rock with some typical flavours of each person of the band.
Αυτά τα στοιχεία βρήκα μέσω του bandcamp της μπάντας και σας τα μεταφέρω.
Από την Τσεχία προέρχονται οι The Thrill  που μας χάρισαν πρόσφατα ένα υπέροχο 6λεπτο ψυχεδελικό κομμάτι  με τίτλο "Blacker Than Black" το οποίο προσωπικά με κέρδισε και αναμένω να ακούσω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι άλλα κομμάτια από την μπάντα.
Αξίζει να ακούσετε το "Blacker Than Black"!!!


Black Snake - Black Snake Volume 2


Από το Πόρτλαντ,Όρεγκον μας έρχεται μια ακόμα εξαιρετική μπάντα με το όνομα Black Snake.Η μπάντα σχηματίστηκε το το 2010 και αποτελείται από τους Shawn Baravetto,Isaiah Mark ,Alex Clemens και Eric Eisenhauer.
 Μετά το πρώτο EP με τίτλο "Death Deals Blues" που μας παρουσίασε το συγκρότημα στις αρχές του έτους και μας είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις,επιστρέφει σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μας προσφέρει την δεύτερη δουλειά του.Αυτή ονομάζεται με τον απλό τίτλο "Volume 2" η οποία οικοδομείται από 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 18 λεπτών.
Η μπάντα συνεχίζει να γράφει πολύ καλά κομμάτια τα οποία κινούνται σε heavy rock μονοπάτια εμπλουτισμένα τόσο με 70'ς classic rock όσο και με stoner στοιχεία.

facebook


Bleeding Crowns - A Kings Ransom Awaits


Οι Andy Pfeiffer//Drums,Vocals,Mike Dread//Bass και Olvyn Procella//Guitar, Vocals ορμώμενοι από το Ντένβερ δημιούργησαν τους Bleeding Crowns με σκοπό να μας μεταφέρουν την σκοτεινή τους ψυχική πλευρά.
Η μπάντα πρόσφατα μας βύθισε μέσα στο βαρύ doom ήχο της με το ντεμπούτο της άλμπουμ ονόματι "A Kings Ransom Awaits" το οποίο περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 36 λεπτών.
Οι συνθέσεις κυρίως κινούνται σε αργό ρυθμό αποτελούμενο από εξαιρετικά βαριά doom riffs,χωρίς όμως να λείπουν κάποια απαραίτητα ξεσπάσματα.Τα φωνητικά δένουν άψογα με τον σκοτεινό Doom ήχο που παράγει η μπάντα τον οποίο θα λατρέψετε!!

facebook



Blackwitch Pudding - Taste the Pudding


Οι τρείς μάγοι των Blackwitch Pudding μας έρχονται από το Πόρτλαντ,Όρεγκον για να μας χαρίσουν πολλά παραισθησιογόνα.
Η μπάντα απαρτίζεται από τους Space Wizard-Spencer King,Lizard Wizard-Charles Thomas και Wizard Wizard-Patrick Kennedy και πρόσφατα μας παρουσίασε το ντεμπούτο της άλμπουμ ονόματι "Taste The Pudding"  το οποίο αποτελείται από 7 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 44 λεπτών και πραγματικά όποιος το δοκιμάσει θα θέλει κι άλλο.
Όλες οι συνθέσεις διαθέτουν άκρως πωρωτικά stoner-doom riffs που σίγουρα θα σας ξεσηκώσουν με τον τρελό ρυθμό τους ποτισμένα με την κατάλληλη ψυχεδέλεια.
Οι φάνς του συγκεκριμένου μουσικού είδους θα λατρέψουν τον ήχο των Blackwitch Pudding!!!
Τσεκάρετε!!!!

facebook

Earthbound Machine - Hungerland EP


Οι Earthbound Machine είναι μια τετραμελής μπάντα που προέρχεται από το Ελσίνκι της Φινλανδίας η οποία παίζει heavy μουσική και το αποτέλεσμα είναι άκρως ενθαρυντικό!
Το πρώτο EP που μας προσφέρει η μπάντα με τίτλο "Hungerland" περιέχει 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 27 λεπτών και είναι γεμάτο με δυνατές stoner-doom στιγμές.
Ο Ilkka Haavisto που βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο κάνει εξαιρετική δουλειά,πραγματικά διαθέτει καταπληκτική φωνή και φυσικά και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας είναι ταλαντούχα μιας και στο σύνολό τους οι συνθέσεις κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα.

facebook