Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Cult Of Occult - Hic Est Domus Diaboli


Οι Cult Of Occult είναι μια ανερχόμενη μπάντα στο doom/sludge χώρο που μετά τον underground ομώνυμο ογκόλιθο που κυκλοφόρησε το 2011,επανέρχεται φέτος ακόμα πιο ώριμη επάνω στα σκοτεινά μουσικά μονοπάτια που ακολουθει και μας διαλύει την ψυχή μας με την δεύτερη κυκλοφορία της ονόματι "Hic Est Domus Diaboli".
Η συγκεκριμένη κυκλοφορία οικοδομείται από 6 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 70 λεπτών.Σε σχέση με το ντεμπούτο που το μεγαλύτερο κομμάτι ήταν 10 λεπτά,στο νέο πόνημα μόνο ένα κομμάτι διαρκεί κάτω από 10 λεπτά το οποίο είναι και instrumental.Επομένως όπως μπορείτε να καταλάβετε η μπάντα έχει μαυρίσει ακόμα περισσότερο την ψυχή της με αργούς και βασανιστικούς Doom ρυθμούς μεταφέροντας έντονα σκοτεινά συναισθήματα στον ακροατή.
Σε αρκετές στιγμές οι ρυθμοί είναι πιο αργοί και από το θάνατο και κινούνται επάνω στη σατανική θεματολόγια της μπάντας η οποία είναι ντυμένη τόσο με βαριές και θανατερές κιθάρες  όσο και με ένα ογκώδες μπάσο που με την πολύ καλή παραγωγή που έχει γίνει καταφέρνει να σε εγκλωβίζει στην πιο υπόγεια τοποθεσία του μυαλού σου αναζητώντας απεγνωσμένα την διαφυγή από τον ζοφερό σου κόσμο.Γι αυτό πριν ακούσετε το "Hic Est Domus Diaboli" να είστε καλά προετοιμασμένοι για τις συναισθηματικές μεταπτώσεις που θα δεχτείτε.

facebook


Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Los Asteroide - Los Asteroide


Οι Los Asteroide από την Αργεντινή μας είχαν συστηθεί πέρσι με το άκρως μαγευτικό όσο και ταξιδιάρικο instrumental EP τους το οποίο είχε αναγκάσει την underground ψυχεδελική stoner  κοινότητα να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο της συγκεκριμένης μπάντας.
Πρόσφατα είχα την χαρά να δεχτώ ένα email από την μπάντα για να με ενημερώσει για την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου της η οποία περιέχει 9 συνθέσεις(μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κι αυτές από το περσινό EP αλλά ακόμα καλύτερα δουλεμένες) συνολικής διάρκειας περίπου 46 λεπτών ,μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν μέσω του bandcamp.
Η μουσική των Los Asteroide νιώθω ότι είναι η κατάλληλη συντροφιά για τις ζεστές μέρες που παιρνάμε αυτόν τον καιρό.
Αρκετά ταξιδιάρικο και ψυχεδελικό με αρκετές μελωδίες και δυνατές εναλλαγές ρυθμών  δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα που τo θεωρώ σίγουρo ότι θα συνεπάρει οποιονδήποτε δώσει  στον εαυτό του την ευκαιρία να ακούσει την συγκεκριμένη κυκλοφορία.

facebook



Traitors Return to Earth - Betting on a Full Collapse


Η άκρως ελπιδοφόρα μπάντα Traitors Return To Earth μας έρχεται από την Αμερική και απαρτίζεται από τους Chris Sherrod - Vocals,Kevin Masters - Guitar,Justin Ringle - Drums και Jordan Chasteen- Bass.
Το συγκρότημα επανεμφανίζεται στα μουσικά δρώμενα 2 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία με τίτλο  "Smokescreen" η οποία είχε αφήσει αρκετά θετικά στοιχεία και τώρα μας ισοπεδώνει αργά και βασανιστικά με το νέο του πόνημα ονόματι "Betting On A Full Collapse".
Η κυκλοφορία αυτή περιέχει 7 μεγαλειώδεις sludge/doom συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 53 λεπτών,δημιουργημένες με τέτοιο βρώμικο sludge/doom τρόπο ώστε να έχουν την δυνατότητα να κάψουν τα εγκεφαλικά κυττάρα του ακροατή.
Η μουσική των Traitors Return To Earth επικεντρώνεται κυρίως στον βαρύ ήχο,στα αργά sludge/doom riffs,στα mid tempo groovy ξεσπάσματα και στα αρρωστημένα φωνητικά του  Chris.Οι νέες συνθέσεις είναι μακράν καλύτερες από αυτές του  "Smokescreen" και αυτό δείχνει ότι η μπάντα οδεύει στο σωστό δρόμο ο οποίος είναι άκρως δημιουργικός .εύχομαι να  συνεχίσει να είναι με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον.

facebook


Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Albino Python - The Doomed and The Damned


Το "The Doomed And The Damned" σηματοδοτεί το ντεμπούτο των Albino Python από το Φοίνιξ της Αριζόνα που κυκλοφόρησε στις 19 Ιουνίου του τρέχοντος έτους σε μορφή κασσέτας και σε λίγο καιρό θα το έχουμε και σε βινύλιο μέσω της Easy Rider Records.Το ντεμπούτο του συγκροτήματος περιέχει 6 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 36 λεπτών.
Όποιος παρακολουθεί το συγκεκριμένο μπλόγκ θα θυμάται ότι πέρσι τέτοιο καιρό εκθείαζα το  ''The Hunter Of The Dark" που συμπεριλαμβάνεται και είναι το εναρκτήριο κομμάτι στο ντεμπούτο των Albino Python.Το "Black Sunday" που είχα ακούσει αργότερα στο ντέμο της μπάντας είχε κατορθώσει να εισχωρήσει στο μυαλό μου μια έντονα σκοτεινή ανατριχιαστική ατμόσφαιρα κα να το βομβαρδίσει  με βαριά riffs.Οι νέες συνθέσεις της μπάντας αποτελούνται κι αυτές από εξαιρετικά  Doom  riffs επηρεασμένα κυρίως από τους Electric Wizard που μας διαλύουν και από άκρως εκφραστικά γυναικεία φωνητικά τα οποία διαθέτουν μια ιδιαίτερη βαριά χροιά με αποτέλεσμα να εντυπωσιάζουν σε κάθε σύνθεση των Albino Python.

facebook


Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Purple Dino - Demosaurus


Οι Purple Dino δημιουργήθηκαν περι τα τέλη του 2012 με σκοπό να παίξουν την μουσική που γουστάρουν όπου αυτό είναι δυνατό.Η μπάντα προέρχεται από την Ξάνθη και απαρτίζεται από τους Mitsos Aggelakis - Percussions,Pavlos Konstantinidis - Guitar, Vocals,Dimitris Gravanis - Guitar και Stefanos Dimou - Bass.
Το συγκρότημα αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους μας χάρισε μέσω bandcamp το πρώτο τους ντέμο ονόματι "Demosaurus" το οποίο περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 18 λεπτών.
 Το μουσικό ύφος των Purple Dino ακολουθεί τα heavy rock μονοπάτια με αρκετά stoner/desert στοιχεία να εμπλέκονται στη μουσική τους.Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει τόσο στο τομέα των riffs όσο και στα φωνητικά,ενώ τέλος να μην ξεχάσω να αναφερθώ και  στην πολύτιμη συμβολή του rhythm section που πραγματικά προσδίδει το απαραίτητο groove στη μουσική των Purple Dino.

facebook


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Band To Check Out:King Mountain


Το 2012 γεννήθηκαν οι King Mountain που εδρεύουν στην Νοτια Καρολίνα και απαρτίζονται από τους Justin Joseph Brown- Guitar,Pez- Drums,Sean Chandler- Bass  και Evan Williams- Vocals.
Από τα κομμάτια που έχω ακούσει διαπιστώνω ότι η μπάντα διαθέτει τοσο πάθος όσο και ταλέντο να μας προσφέρει ξεσηκωτικές rock n roll στιγμές.Μετά το πολύ καλό περσινό ντέμο η μπάντα επιστρέφει φέτος με ένα άκρως εθιστικό κομμάτι ονόματι "Hand Dug Hell" που καταφέρνει να μας προκαλέσει  αναστάτωση.
Αναμένω με ιδιάτερο ενδιαφέρον την επόμενη κίνηση της μπάντας.

facebook


Strauss - Strauss EP


Από το Λονδίνο μας έρχονται οι Strauss που δημιουργήθηκαν το 2011 και αποτελούνται από τους Stef - Vocals,Charles - Guitars,Nano - Guitars,Bill - Bass και Doc - Drums.
 Το Μάρτιο του 2013 ηχογράφησαν το πρώτο τους ομώνυμο EP στα Holy Mountain Studios και πρόσφατα τον απολαύσαμε ο οποίος οικοδομείται από 6 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 31 λεπτών.
Η μουσική τους είναι επηρεασμένη τόσο από την heavy όσο και από την alternative μουσική σκηνή,χωρίς να λείπουν από τον ήχο της και τα stoner metal στοιχεία.Οι κύριες επιρροές προέρχονται από μπάντες όπως Pantera,Metallica, Red Fang,Deftones και The Sword.
Ενδιαφέρουσα κυκλοφορία με το κομμάτι "Trigger" να ξεχωρίζει από τις πρώτες ακροάσεις!!

facebook



Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Biche - Biche


Από την Ρέμς της Βόρειας Γαλλίας μας έρχονται οι Biche που απαρτίζονται από τους Meddy Vava / Drums και Loïck Le Hénaff / Guitar & Screams.
Η μπάντα παίζει δυνατά,βαριά και βίαιη μουσική η οποία κάνει την εμφάνισή της στο ομώνυμο ντεμπούτο της EP που περιέχει 6 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου  28 λεπτών.
Το  ύφος της μπάντας κινείται στη Sludge μουσική η οποία είναι εμπλουτισμένη τόσο με hardcore όσο και με doom στοιχεία προσθέτοντας την ανάλογη ποικιλία στον ήχο των Biche.Επίσης στο ντεμπούτο των Γάλλων απολαμβάνουμε και αργές ατμοσφαιρικές στιγμές που σε συνδυασμό με τα λυσαλλέα riffs,τον καταπληκτικό ξερό ήχο των ντράμς και τα αρρωστημένα φωνητικά του Loïck Le Hénaff  μας χαρίζουν κομμάτια όπως τα "Terre","6 Millions","Viol de Tes Propres Ailes"(ειδικά από το το τρίτο λεπτό και μετά) και "Un Bon Dimanche" που καταφέρνουν να βασανίσουν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα.
Είναι σίγουρο ότι οι λάτρεις του συγκεκριμένου μουσικού είδους θα ενθουσιαστούν από το ντεμπούτο EP των Biche!

facebook


Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Traktør - Traktør


Το 2012 γεννήθηκαν οι Traktør στην Γερμανία από τους Michel Schenk (guitar/vocals) ,Paul Seibel (bass/backing vocals) και Daniel Schäfer (drums)
Το ομώνυμο ντεμπούτο της μπάντας απολαμβάνω τον τελευταίο καιρό το οποίο οικοδομείται από 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 28 λεπτών και ομολογώ ότι ο ήχος του με έχει κερδίσει.
Τόσο η ψυχεδέλεια όσο και τα stoner στοιχεία κυριεύουν τις συνθέσεις,με τα desert  ηχοχρωμάτα,τις 70'ς heavy rock καταβολές και τους ξεσηκωτικους fuzzy ρυθμους να συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα μουσικής που αξίζει να το ακούσετε!!

facebook


Siren Sun - Siren Sun


Οι Siren Sun εδρεύουν στην Μελβρούνη και αποτελούνται από τους Sebastian Paez, Aaron Charters, Jarod Goldman, Benjamin James Wylie και Gavin Victor Fox.
 Η μπάντα αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο της το οποίο περιέχει 6 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 24 λεπτών.
Η μουσική των Siren Sun ακολουθεί τα Alternative μονοπάτια εμπλουτισμένα τόσο με grunge όσο και με heavy rock στοιχεία.Επίσης οι συνθέσεις είναι καλοδουλεμένες και προσεγμένες,με εξαιρετικές μελωδίες στα φωνητικά και τέλος να αναφέρω ότι ο ήχος του συγκροτήματος είναι αρκετά επηρεασμένος από τους Radiohead,Q.O.T.S.A και David Bowie.

facebook


Band To Check Out:Silent Monolith



Οι Silent Monolith δημιουργήθηκαν το 2011 στο Nashville, Tennessee και απαρτίζονται από τους Kenneth Johnson (guitar/vocals), Nate Davenport (bass), Mike Turner (drums).
Πρόσφατα μας ταρακούνησαν με το καινούργιο τους κομμάτι ονόματι "Feel Like I'm Dying" το οποίο θα περιλαμβάνεται στο επερχόμενο ντεμπούτο τους EP που θα κυκλοφορήσει οσονούπω.
Το κομμάτι πραγματικά είναι πολύ δυνατό και κινείται σε Stoner Rock ήχους με έντονες τις southern/blues αναφορές.

facebook



Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Deep Aeon - Icy Spring Recordings


Οι Deep Aeon σχηματίστηκαν το 2012 στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας με απώτερη επιθυμία να δημιουργήσουν ψυχεδελική stoner μουσική.
Αυτή μας την παρουσίασαν μέσα από το φετινό πρώτο τους EP ονόματι "Icy Spring Recordings" το οποίο οικοδομείται από 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 15 λεπτών.
Η μπάντα μέσα από τις πρώτες τις συνθέσεις  μας φανερώνει ένα πρόσωπο αρκετά ταλαντούχο που μας δαγκώνει με τα ξεσηκώτικα stoner riffs,τις ψυχεδελικές μελωδίες της και τα ενδιαφέροντα φωνητικά.
 Τα κομμάτια "Hypnotized"  και "Being My Love" με ώθησαν να τα απολαύσαω αρκετές φορές!!!

facebook





Superhalo - Czerwona


Οι Superhalo από την Πολωνία αποτελούνται από τους sAIMOn - guitar,voc,Świnia Wrzos - bass,Pawel - guitar και Swoboda -drums.
Η μπάντα είναι σχετικά νέα παρότι τα περισσότερα μέλη της κουβαλούν στην πλάτη τους μουσικό φορτίο άνω των 15 ετών.Φέτος το συγκρότημα μας χάρισε το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο  ”Czerwona” το οποίο περιέχει 11 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 38 λεπτών.
Η Alternative μουσική κυριαρχεί στο ντεμπούτο της μπάντας που χαρακτηρίζεται επίσης από μια rock n roll διάθεση και από ψυχεδελικά ηχοχρώματα.
Από τους τίτλους των κομματιών καταλαβαίνουμε ότι ο τραγουδιστής ο οποιος διαθέτει αρκετά μελωδική φωνή,  μελοποιεί τους στίχους στην μητρική του γλώσσα .
Από τις συνθέσεις του ”Czerwona” ξεχώρισα τα "Dukany","Mgla"και "Ostatni".

facebook


Sarin - House of Leaves


Από το Οντάριο του Καναδά προέρχονται οι D. Wilson,A. Hara,S. Tyers και M. Richard που το 2012 δημιούργησαν τους Sarin.
Πρόσφατα μας προυσίασαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ ονόματι "House Of Leaves" το οποίο περιέχει 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 21 λεπτών.
Ο ήχος της μπάντας στηρίζεται στην Sludge/Post Metal  μουσική με αρκετές επιρροές από Isis και Neurosis.Από το ομώνυμο εναρκτήριο κομμάτι η μπάντα σε βάζει στο κλίμα του άλμπουμ με την εθιστική αρχική μελωδία να ακολουθείται από εκρηκτικά sludge riffs,με τα παθιασμένα φωνητικά και την σκοτεινή ατμόσφαιρα να ντύνουν άψογα την σύνθεση.
Τέλος και οι υπόλοιπες συνθέσεις κινούνται στα ίδια πολύ καλά επίπεδα και πραγματικά αξίζει να τις απολαύσετε!!!

facebook


Bone Man - II


Οι Bone Man μας έρχονται από την Γερμανία και απαρτίζονται από τους Marian - Guitar/Vocals
Arne - Bass,Ötzi - Drums.
Η διαδρομή της μπάντας έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 5 χρόνια έχοντας στο ενεργητικό της 2 EP,2 split και ένα single.Φέτος το συγκρότημα μας παρουσιάζει την πρώτη της κυκλοφορία με τίτλο "II" η οποία περιέχει 8 δυνατές συνθέσεις.
Οι Bone Man έχουν την ικανότητα να συνδυάζουν πολλά μουσικά είδη με άψογο τρόπο.Στο νέο τους πόνημα οι Alternative/Grunge μουσική συναντά την ψυχεδελικη Stoner μουσική σκηνή.Επίσης η αγάπη τους για την 70'ς heavy rock μουσική αποτυπώνεται επιτυχημένα στον ήχο της,με αρκετά τόσο fuzz όσο και prog στοιχεία να τον ντύνουν εξαιρετικά.
Είναι σίγουρο ότι οι Bone Man θα σας ικανοποιήσουν και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε άφοβα!!!

facebook
Order


Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Deep - Vol.1


Από την Ιταλία μας έρχονται οι Deep που πρόσφατα κυκλοφόρησαν το  πρώτο τους  LP με τίτλο "Vol.1" το οποίο αποτελείται από 8 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 40 λεπτών.
Η μουσική βάση των Ιταλών είναι η Doom,με τον ήχο της μπάντας να πλαισιώνεται τόσο από την ψυχεδέλεια όσο και από την stoner μουσική.
Τα doom riffs με έντονα τον fuzzy χαρακτήρα τους και  τα επαναλαμβανόμενα drums δημιουργούν  τόσο μια υπνωτική όσο και υποτονική ατμόσφαιρα εμπλουτισμένη με μπαφιασμένα φωνητικά και κάποια heavy ξεσπάσματα

soundcloud


Band To Check Out:The Ruiner


Η μπάντα The Ruiner μας έρχεται από την Μελβούρνη , δημιουργήθηκε το 2012 και απαρτίζεται από τους Jason V- Vocals,Ben Stokes- Drums,Adam Stokes- Guitar,Craig Westwood- Guitar και Jason PC- Bass.
Από τα ονόματα πιστεύω να καταλάβατε ότι τα μέλη έχουν στη πλάτη του βαρύ μουσικό φορτίο δεδομένου ότι προέρχονται από μπάντες όπως  Christbait, Legends of Motorsport, Blood Duster, DernRutlidge κτλ κτλ.
Ακούγοντας την νέα τους σύνθεση με τίτλο "The Bull" νιώθω ότι η μπάντα σχηματίστηκε με σκοπό να μας καταστρέψει τα εγκεφαλικά μας κύτταρα μέσα από τα heavy riffs που παράγει.
Οι λάτρεις των  Melvins, Black Sabbath και Godflesh πιστεύω ότι αξίζει να τσεκάρουν την συγκεκριμένη μπάντα!!!

Facebook


Witches Of God - The Blood of Others


Οι Witches Of God γεννήθηκαν στο Λος Άντζελες στις αρχές του 2012 και φέτος μας χάρισαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ ονόματι "The Blood of Others" το οποίο περιέχει 8 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 44 λεπτών.
Η μπάντα στο "The Blood of Others" ντύνει την Doom μουσική τόσο με πιασάρικα riffs όσο και ρεφραίν που έχουν την μοναδική ικανότητα να κολλάνε στο μυαλό του ακροατή από τα πρώτα κιόλας ακούσματα.Τα stoner/heavy rock στοιχεία δεν λείπουν από τον ήχο των Witches Of God όπως και κάποιες ψυχεδελικές στιγμές.
Να μην ξεχάσω να αναφέρω και την συμμετοχή του Scott 'Wino' Weinrich στο κομμάτι "The Horror".

facebook


Voodoo Mule - Voodoo Zoo


Το ντεμπούτο των Σλοβένων είναι γεγονός.Μετά το πολύ εθιστικό ντέμο τους προ διετίας οι Voodoo Mule μας προκαλούν μεγάλη αναστάτωση με την πρώτη τους κυκλοφορία ονόματι "Voodoo Zoo" η οποία περιέχει 7 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 44 λεπτών.
Μουσικά η μπάντα συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το ντέμο προσθέτοντας ακόμα περισσότερα ψυχεδελικά Doom στοιχεία με αρκετές επιρροές από Electric Wizard,κυρίως στα "Honeyland" και "Church Snake".Επομένως και από τις νέες συνθέσεις των Voodoo Mule αντλούμε ιδιαίτερη ευχαρίστηση από τα εξαιρετικά όσο και ξεσηκωτικά heavy rock riffs που μας παρουσιάζουν με την μουσική τους βάση να είναι κατασκευασμένη από τα 70'ς και ντυμένα με τα κατάλληλα τόσο garage όσο και fuzzy στοιχεία.
Οι Σλοβένοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις προσδοκιες μας και να μας προσφέρουν ένα εξαιρετικά heavy ντεμπούτο που θα λατρέψετε!!!

facebook





Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

High Arrow - High Arrow


Οι High Arrow μας έρχονται από το Detroit και αποτελούνται από τους Adam/guitar,vocals Tracy/bass,vocals και Scotty/drums.
Η μπάντα που ειδικεύεται στον ψυχεδελικό ήχο πρόσφατα μας χάρισε το πρώτο της ομώνυμο  EP που περιέχει  3 πανέμορφες συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 10 λεπτών.
Στον ψυχεδελικό ήχο της μπάντας που είναι επηρεασμένος από μπάντες όπως The Doors, 13 Floor Elevators, Pink Floyd και Led Zeppelin έχουν προστεθεί επίσης κάποια acid και surf rock στοιχεία. Με   την πολύ καλή κιθαριστική δουλειά που έχει γίνει σε συνδυασμό με τα δυναμικά φωνητικά της Tracy,η μπάντα μας παραδίδει πραγματικά εξαιρετικές συνθέσεις που θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις του συγκεκριμένου ήχου.

facebook



Droneologist - The Satanic Mass EP


Οι Droneologist από την Σουηδία είναι μια one man band και πιο συγκεκριμένα αυτός που τα ελέγχει όλα είναι ο Karl Jonas Wijk.
Πριν λίγο καιρό η μπάντα μας στοίχειωσε με το νέο της EP με τίτλο "The Satanic Mass" που είναι μια σύνθεση διάρκειας 23 λεπτών.
Το κομμάτι είναι ποτισμένο από εφιαλτικούς drone/doom ήχους που προσπαθούν να ενοχλήσουν τον ψυχικό κόσμο του ακροατή και με την παρουσία της απαραίτητης ψυχεδέλειας συμπληρώνεται το σατανικό δημιούργημα του Karl Jonas Wijk!!

facebook



Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs - The Wizard and the Seven Swines


Τους Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs από το Newcastle Upon Tyne,UK τους ανακάλυψα μέσα από το bandcamp και αυτό κυρίως που με τράβηξε στην αρχή όπως είναι λογικό ήταν το όνομά τους.Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2012 και απαρτίζεται από τους Matthew Baty,Sam Grant,Adam Ian Sykes ,Johnny Hedley και Ewan Mackenzie.
Το συγκρότημα πρόσφατα μας παρουσίασε την πρώτη του κυκλοφορία ονόματι  "The Wizard and the Seven Swines" που περιέχει το ομώνυμο κομμάτι διάρκειας περίπου 22 λεπτών.
Προσωπικά η σύνθεση με εντυπωσίασε καθώς κυριεύεται από ψυχεδελική ατμόσφαιρα που περιβάλλεται από πολλά heavy/noise rock στρώματα.Το riff που δεσπόζει στην αρχή της σύνθεσης είναι αρκετά εθιστικό και τα φωνητικά είναι άκρως παθιασμένα.Το κομμάτι με τις πολλές εναλλαγες ρυθμού καταφέρνει να κρατάει το ενδιαφέρον του ακροατή μέχρι και το τελευταίο του λεπτό.
Είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη μπάντα θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.

facebook


DoctoR DooM - DoomO


Το 2011 οι JL Pasquet : vocal / guitars,J Delattre : Guitars και S Boutin Blomfield : Bass, Keys από την Γαλλία σχημάτισαν τους DoctoR DooM για να πραγματώσουν τις μουσικές τους ανησυχίες οι οποίες είναι βουτηγμένες στον ψυχεδελικό ήχο των 60'ς και 70'ς.
Το "DoomO" είναι η πρώτη απόπειρα της μπάντας που κρίνεται άκρως θετική και περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 17 λεπτών που είναι επηρεασμένες από τον τον ήχο των Graveyard, Witchcraft, Spiders, Asteroid,Black Sabbath, Deep Purple και Coven.
Τσεκάρετε!!!

facebook