Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Stay Here - Non​-​Mechanical​/​Hammer Hits My Skull 7"


Από την Οτάβα μας έρχονται οι Stay Here που δημιουργήθηκαν το 2011 και πρόσφατα μας παρουσίασαν το πρώτο τους 7" ονόματι "Non-Mechanical/Hammer Hits My Skull" το οποίο περιέχει 2 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 9 λεπτών.
Μουσικά η μπάντα ακολουθεί τα post metal μονοπάτια εμποτισμένα με hardcore στοιχεία και είναι επηρεασμένη από μπάντες όπως Neurosis, Buried Inside και Old Man Gloom.
Οι πρώτες εντυπώσεις που μου άφησαν οι συνθέσεις είναι θετικές και αναμένω την επόμενη κίνηση της μπάντας.

facebook

Shots from Deneb - Shots from Deneb


Οι Shots From Deneb εδρεύουν στο Πόζναν της Πολωνίας και είναι μια heavy μπάντα που φέτος μας παρουσίασε τα πρώτα της μουσικά δείγματα μέσα από το ομώνυμο ντεμπούτο της.
Αυτό περιέχει 10 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 44 λεπτών στα οποία απολαμβάνουμε  heavy riffs συνοδευόμενα από δυναμικά φωνητικά.Επίσης οι Shots From Deneb προσθέτουν στη heavy μουσική τους και αρκετά sludge/stoner στοιχεία.
Το συγκρότημα μπορεί να μην  παίζει κάτι το πρωτότυπο ούτε κάτι το εντυπωσιακό αλλά διαθέτει πάθος και εξαπολύει πορωτικά riffs που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του συγκεκριμένου μουσικού ιδιώματος.

facebook



Wreck And Reference - No Content


Οι Wreck And Reference  πέρυσι μου προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη με το άκρως στοιχειωτικό "No Youth".Το συγκεκριμένο άλμπουμ το αποκαλώ έκπληξη μιας και θεωρώ πολύ δύσκολο μια μπάντα να με κυριεύσει μουσικά όταν αυτό το είδος μουσικής δεν βρίσκεται στις καθημερινές μου επιλογές.
Πρόσφατα η μπάντα κυκλοφόρησε ένα 7" ονόματι "No Content" το οποίο περιεχει 2 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 7 λεπτών.
Αυτές ακολουθούν τα μουσικά   μονοπάτια του ψυχικού πόνου που μας είχαν παρουσιάσει άκρως επιτυχημένα στο "No Youth" αλλά προσωπικά θα ήθελα να ακούσω περισσότερο υλικό από την μπάντα ώστε να με απορροφήσει στην σκοτεινή της πλευρά.
Επομένως όποιος έχει κάνει το λάθος και δεν εχει ακούσει το περσινό "No Youth",να το διορθώσει επειγόντως και ύστερα να πρόσθέσει και τις 2 νέες συνθέσεις στο άκουσμά του ώστε να του κρατήσουν συντροφιά μέχρι την επόμενη ολοκληρωμένη δουλειά της μπάντας , την οποία αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

facebook




Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Palmer Generator - (e​)​motionless


Η μπάντα Palmer Generator δημιουργήθηκε το 2010 από τους Tom Palmer(κιθάρα), τον αδερφό του Michael (μπάσο) και τον Matt (ντράμς που είναι ο γίος του Michael).
Το 2011 το συγκρότημα μας παρουσίασε το πρώτο του EP με τίτλο "Schizoid" και φέτος μας χάρισε το ντεμπούτο του άλμπουμ ονόματι "(e)motionless" το οποίο αποτελείται από 9 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 60 λεπτών.
Η μπάντα στο νέο της πόνημα συνδυάζει την stoner μουσική τόσο με alternitive όσο και με prog στοιχεία δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον όσο και ελκυστικό τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Οι συνθέσεις είναι πολύ καλά δουλεμένες και σωστά δομημένες ώστε να μην κουράζουν,με πανέμορφες τόσο μελωδίες όσο και δυνατά riffs να αναβλύζουν από την κιθάρα.Η μουσική των Ιταλών άλλοτε εκπέμπει μελαγχολία  και άλλοτε έντονα συναισθήματα θυμού.Με τα αμφιθυμικά αυτά συναισθήματα κυριεύει με ένα περιέργο τρόπο την ψυχή του ακροατή.
Πραγματικά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια καλή κυκλοφορία που αξίζει να ασχοληθείτε μαζί της.

facebook 
blog 




Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

A Code Of Silence - A Code Of Silence


Το 2010 γεννήθηκαν οι A Code Of Silence στο Saint John, New Brunswick από τους Scott Mitchell(guitar) και Randy O'Donnel(drums),με τους Deven Grant - Guitar,Greg Abrams - Bass και Mike Wiggins - Vocals να πλαισιώνουν το συγκρότημα.
Η μπάντα πρόσφατα μας ταρακούνησε με τον απίστευτα groovy ρυθμό της μέσα από το ομώνυμο ντεμπούτο της το οποίο περιέχει 6 συθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 27 λεπτών.
Οι συνθέσεις του συγκροτήματος κυριαρχούνται από groovy ρυθμό που προσδίδει έντονη ένεργεια στον ήχο του  συγκροτήματος, ο οποίος είναι μπολιασμένος τόσο από southern/hard rock στοιχεία όσο και απο κάποια thrash ψήγματα.
Οι A Code Of Silence κηρύσσουν την δική τους επαναστάση και εσείς απλά αυτό που έχετε να κάνετε είναι να τους ακολουθήσετε!!!

facebook



Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

LostAgain.. - The Perfect Mood of Yesterday


Οι LostAgain.. μετά το πολύ καλό περσινό πρώτο τους EP το οποίο είχα παρουσιάσει εδώ κάνουν την επανεμφάνισή τους στη μουσική δράση με εντυπωσιακό τρόπο φέτος με το δεύτερο τους EP ονόματι "The Perfect Mood Of Yesterday" το οποίο περιέχει 2 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 18 λεπτών.
Στην νέα τους προσπάθεια κάνουν λίγο στην άκρη τα stoner στοιχεία και βυθίζονται περισσότερο στην ψυχεδέλεια προσθέτοντας κάποιες εξαιρετικές doomy στιγμές κυρίως στο καταπληκτικό ομώνυμο κομμάτι που τα φωνητικά δένουν άψογα με τον fuzz-doom ρυθμό του.
Πραγματικά οι LostAgain.. μας προσφέρουν μια ακόμα πολύ δυνατή  κυκλοφορία που ικανοποίησε την ψυχεδελική μου ανάγκη και αναμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία το πρώτο τους full lenght άλμπουμ!!!

facebook


Wangunst - Kempisch Ongemak


Από την Ολλανδία μας έρχονται οι Wangunst και αποτελούνται από τους Peer - Guitar
Menno - Drums, guitar  και Timo - Bass.
Πρόσφατα η μπάντα μας ξεσήκωσε με τον εκρηκτικό stoner/sludge ρυθμό που μας παρουσίασε μέσα από το ντεμπούτο της EP ονόματι "Kempisch Ongemak" το οποίο περιλαμβάνει  4 εξαιρετικές instrumental συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 14 λεπτών.
Ο ήχος της μπάντας ακολουθεί τα μονοπάτια που χάραξαν οι Eyehategod,Mystic Krewe Of Clearlight,Down,Kyuss,Wofat και Snail.
Τσεκάρετε!!!

BandWebsite



Captain Coyote - Once Upon A Time In The Sand


Ένα ακόμα εξαιρετικό συγκρότημα μας έρχεται από την Ιταλία με το όνομα Captain Coyote και απαρτίζεται από τους Davide Cattani: Guitar,Riccardo Lugli (Horry): Voice,Jonathan Beltrami: Drums και Daniele Colli: Bass.
Η μπάντα γεννήθηκε το 2010 και πρόσφατα μας χάρισε την νέα της δουλειά ονόματι "Once Upon A Time In The Sand" η οποία περιέχει 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 13 λεπτών.
Η μουσική των  Captain Coyote είναι επηρεασμένη από μπάντες όπως Kyuss, Down, Wolfmother, Queens Of The Stone Age, Fu Manchu, Karma to Burn, Electric Wizard, Slo Burn, Orange Goblin.Εδώ απολαμβάνουμε 4 συνθέσεις που δεν χαρακτηρίζονται για την  πολυπλοκότητά τους,απεναντίας για την απλότητά τους και είναι ντυμένες με ενδιαφέροντα riffs και έντονες groovy στιγμές.

facebook



Tangerine Stoned​-​Tangerine Stoned


Οι Tangerine Stoned σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2011 από τον κιθαρίστα Alex Key και τον τραγουδιστή Chris Jei.Το συγκρότημα το συπληρώνουν οι Danièl (bass guitar), Verner (keys) και Checcho (drums).Ο σκοπός της μπάντας είναι να δημιουργήσει μουσική επηρεασμένη από την ψυχεδέλεια των 60'ς και 70'ς.
Αυτό το πετυχαίνει με εντυπωσιακό τρόπο μέσα από το ομώνυμο ντεμπούτο της που κυκλοφορεί μέσω της  αγαπημένη μας Moonlight Records και αποτελείται από 6 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 32 λεπτών.
Απλά ακούστε την ψυχεδελική μαγεία που δημιουργεί το 11-λεπτο L'Urlo della Strega και θα καταλάβετε ότι το ομώνυμο ντεμπούτο των Ιταλών είναι ένα απαραίτητο άκουσμα για τους λάτρεις του συγκεκριμένου μουσικού ιδιώματος!!!

facebook




Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

TWiNGiANT - Sin Nombre


Οι :TwinGiant: από την Αριζόνα της Αμερικής είναι μια ακόμα σπουδαία Sludge/Stoner μπάντα που απαρτίζεται από τους Jarrod - Vocals/Bass,Nikos - Lead/Rhythm Guitar/Backup Vocals,Dave - Lead/Rhythm Guitar/Backup Vocals και Jeff - Drums.
Φέτος μας πυροβόλησαν τα μυαλά με το καινούργιο τους EP ονόματι "Sin Nombre" το οποίο αποτελείται από 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 27 λεπτών.Το βασικό όπλο της μπάντας είναι τα εξαιρετικά riffs που με το περσινό ντεμπούτο τους με τίτλο "Mass Driver" μας τα είχαν παρουσιάσει με άκρως πωρωτικό τρόπο.Αυτόν τον τρόπο τον συνεχίζουν και στις νέες συνθέσεις που από το εναρκτήριο δυναμικό κομμάτι που χαρακτηρίζεται για τα εκρηκτικά του riffs και τον εθιστικό του ρυθμό οι :TwinGiant: με αρκετή ενέργεια σε καλοσωρίζουν στον κόσμο τους.
Αυτή συνεχίζεται και στα υπόλοιπα κομμάτια χωρίς να υπάρχει κάποια αδύναμη στιγμή και  διακρίνονται για τους ξεσηκωτικούς  groovy ρυθμούς,τα ογκώδη riffs,κάποια μελωδικά μέρη και τα γεμάτα με ένταση φωνητικά.
Μην κάνετε το λαθος και τους προσπεράσετε!!!

facebook
BandWebsite


Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Band To Check Out:Sworn Iron


Από το Μόναχο της Γερμανίας μας έρχεται η μπάντα Sworn Iron που το 2010 δημιουργήθηκε από τους Robert "Ramirez" Ramisch- guitar/vocals , Ralf Nickolaus-drums και H.B.-bass.
Το  rhythm section αργότερα αντικαταστάθηκε από τους Gode-bass και Sonny Rotten-drums.Η μπάντα όπως η ίδια δηλώνει παίζει ''dark mooded heavy rock about wars of the flesh and the soul'' με το ντέμο "White Swan" να ηχογραφείται live και να γίνεται ντέμο του μήνα στο ROCK HARD magazine.
Πραγματικά αξίζει να τσεκάρετε  το συγκεκριμένο ντέμο το οποίο θα ενθουσιάσει πολλούς heavy doom rock φάνς.

facebook
soundcloud
bandcamp

Cheap Wine - Mystic Crow


Οι Cheap Wine από το Κλερμόντ της Γαλλίας σχηματίστηκαν το 2011 για να μας διδάσκουν μαθήματα 70'ς rock.Η μπάντα απαρτίζεται από τους Valentin Contestin - Guitar, Mathieu Devillers - Vocals/Theremin ,Valentin Lallart - Bass  και Louis Morati - Drums.
Αυτό τον καιρό το συγκρότημα ρόκαρε τις ψυχές μας με την πρώτη του κυκλοφορία ονόματι " Mystic Crow" η οποία περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 29 λεπτών.
 Το "Mystic Crow" διαθέτει όλα  αυτά τα στοιχεία που θα προσελκύσουν με μεγάλη ευκολία πολλούς μουσικούς φίλους της 70'ς rock σκηνής.Επομένως εδώ απολαμβάνουμε hard rock riffs εμποτισμένα με τις απαραίτητες ψυχεδελικές εκλάμψεις και blues κορυφώσεις με μοναδικό σκοπό να  προσφέρουν απίστευτες 70'ς rock στιγμές.
Μπορεί το κρασί να είναι φθηνό αλλά είναι άκρως ποιοτικό!!!

facebook


Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Kapitan Bongo - Dongo


Από την Βαρσοβία της Πολονίας εκτοξεύουν τα Stoner βέλη τους οι Kapitan Bongo που απαρτίζονται από τους Wojtek - guitar,vocal,Jacuś - bass,vocal  και Kaspi -drums.
Η μπάντα σχηματίστηκε το 2011 και πρόσφατα μας παρουσίασε  τα πρώτα της μουσικά δείγματα με το EP ονόματι "Dongo" το οποίο αποτελείται από 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 30 λεπτών.
 Η μπάντα μουσικά κινείται σε Stoner μονοπάτια εμπλουτισμένα τόσο με blues όσο και με rock n roll στοιχεία.Οι συνθέσεις σφίζουν από βρώμικα riffs,δυνατά φωνητικά,μπαφιασμένη ατμόσφαιρα και ξεσηκωτικό  groovy ρυθμό.

facebook




Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Tumbleweed Dealer - Tumbleweed Dealer


Μετά το πολύ καλό περσινό Death Rides Southwards (EP) που μας είχαν παρουσιάσει οι Tumbleweed Dealer με εξαιρετικά psych instrumental δείγματα,ερχονται φέτος μέσα από ένα οργασμό μουσικών ιδεών να ανατρέψουν την ψυχική μας γαλήνη με το ομώνυμο ντεμπούτο τους.
Αυτό αποτελείται από 7 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 42 λεπτών που αναβλύζουν από σαγηνευτικές ψυχεδελικές μελωδίες με ένα και μοναδικό στόχο να εισχωρήσουν με την χαλαρωτική τους νότα στον εσωτερικό μας κόσμο .
Οι κιθαριστικές μελωδίες που απολαμβάνουμε μέσα στο άλμπουμ,επηρεασμένες κυρίως τόσο από τον 70'ς psych μουσικό χώρο όσο και από τον stoner/desert rock ήχο,έχουν την ικανότητα να αγγίζουν τις πιο ευαίσθητες μουσικές χορδές μας και να  παρασέρνουν τις ταραχώδεις σκέψεις μας σε ένα ιδαίτερο ψυχεδελικό ταξίδι.
Πραγματικά οι Tumbleweed Dealer κατάφεραν να μας χαρίσουν ένα από τα καλύτερα φετινά instrumental άλμπουμς και  θεωρώ σίγουρο ότι η μουσική τους θα συντροφεύσει πολλούς από εσάς!

facebook


Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Foghound - Quick & Dirty


Οι Foghound από την Βαλτιμόρη σχηματίστηκαν στα τέλη του 2011 από τους Bob Sipes -guitars/vocals
Chuckrock Dukehart III -drums/vocals ,Geoffrey Freeman IV -bass/vocals  και Dee Settar- guitars/vocals με σκοπό να δημιουργήσουν μουσική γεμάτη με "γρήγορα και βρώμικα" Stoner riffs.
Η πρώτη προσπάθεια ονόματι "Quick & Dirty" κρίνεται άκρως επιτυχημένη η οποία περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 16 λεπτών.
Το EP ξεικινάει με το εκρηκτικό "Long After I Die" που είναι γεμάτο με πωρωτικά Stoner riffs και με την συμμετοχή του Dan Soreno(ex-Sixty Watt Shaman) εκτοξεύει στα ύψη τα επίπεδα της αδρεναλίνης.
Τέλος το "Quick & Dirty" ολοκληρώνεται με 2 ακόμα ενδιαφέρουσες συνθέσεις οι οποίες απλά θα σας αποτελειώσουν.
Τσεκάρετε!!!
facebook
Reverbnation

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Montenegro - Confusos Recuerdos Después Del Coma


Από την Αργεντινή μας έρχονται οι Agustin Girolami: Vocals,Matías Glomba: Drums,Luciano Marchisio: Bass. και Gonzalo Rubio García: Guitar που το 2009 σχημάτισαν τους Montenegro.
Το 2011 η μπάντα με είχε προϊδεάσει θετικά με το 7-λεπτο υπνωτικό "Tiempo Fractal" και φέτος μας προσφέρει την πρώτη της κυκλοφορία με τίτλο "Confusos Recuerdos Despues Del Coma" η οποία περιέχει 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 35 λεπτών.
Ο ήχος της μπάντας  πραγματικά σε μαγεύει και είναι επηρεασμένος από τους Natas,Colour Haze,Yawning Man και Causa Sui.Πρέπει να αναφέρω επίσης ότι έχει γίνει πολύ καλή κιθαριστική δουλειά η οποία μας προσφέρει  σαγηνευτικές μελωδίες που απογειώνουν τις συνθέσεις και καθιστούν εθιστικό τον ήχο των Montenegro.
To "Confusos Recuerdos Despues Del Coma" αποτελεί εξαιρετικό άκουσμα για τους λάτρεις του συγκεκριμένου μουσικού ιδιώματος!!!

facebook


Icarus - Icarus.


Την μπάντα Icarus από το Βέλγιο την είχα γνωρίσει μουσικά το 2010 με το ντεμπούτο της ονόματι "Meet My Cellardoor" το οποίο με είχε συνεπάρει με το όμορφο  ψυχεδελικό όσο και groovy ταξίδι που μου είχε προσφέρει μέσα από τις 12 συνθέσεις.
Μετά από 3 χρόνια σιωπής,το συγκρότημα φέτος επιστρέφει στη μουσική δράση με το καινούργιο ομώνυμο EP του το οποίο περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 16 λεπτών με σκοπό να ανθίσει την μουσική πλευρά της ψυχής μας με ακόμα περισσότερες ταξιδιάρικες ψυχεδελικές εμπειρίες.Η μπάντα κι εδώ ακολουθεί τα μονοπάτια του ντεμπούτο της απλά νιώθω ότι τα πλήκτρα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύνθεση των νέων κομματιών τα οποία συνοδεύουν με άψογο τρόπο,τα ομολογουμένως,εξαιρετικά όσο και μελωδικά φωνητικά που κοσμούν τον ήχο των Icarus.
Δεν είναι ανάγκη να αναλύσω το κάθε κομμάτι,απλά να ενημερώσω τους φάνς της μελωδικής ψυχεδελικής ροκ σκηνής να ακούσουν χωρίς δεύτερη σκέψη τους Icarus!!!

facebook 
BandWebsite

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Taxi Driver Records presents: Lilium


Lilium are a Genoese band starting off on Taxi Driver Records.
Their debut album "Black, Dear" will be released in CD and digital download on May 18th 2013 (Italian distribution via Masterpiece, European distribution via Clear Spot)
The eight tracks included in the album explore post-metal and sludge territories which are very close to bands like Cult Of Luna, Isis, Lento, AmenRa, Celeste, Omega Massif.
Listen to the preview on youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=v0Fp9oDL-8M&feature=youtu.be





Tracklist
1) Solitude [3:53]
2) Hail Stone [6:15]
3) XIV [2:58]
4) Idle Idol [4:37]
5) Entròpia [4:22]
6) Paria [5:11]
7) Oak Tree [7:29]
8) Caris [3:52]



Lilium will celebrate the release of "Black, Dear" on May 18th with a live performance at Lab Buridda, Genova (Italy) together with Folagra, Eremite, Demetra Sine Die and ZeroReset.


Mail: info.lilium@gmail.com


Colossus - Wake


Οι Colossus από την Στοκχόλμη της Σουηδίας είναι μια μπάντα που ειδικεύεται στον progressive metal ήχο εμπλουτισμένο με κάποια sludge ψήγματα και φέτος έρχεται να προσθέσει στο ενεργητικό της την πρώτη επίσημη κυκλοφορία της.
Αυτή βαπτίζεται ως "Wake" και περιέχει 9 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 58 λεπτών.Η μπάντα πρόσφατα ήρθε σε επαφή μαζί μου και μου πρόσφερε το μουσικό υλικό του "Wake" με σκοπό να το παρουσιάσω στο Welcome To The Void και από την δικιά μου πλευρά θέλω να την ευχαριστήσω.
Στην αρχή,για να είμαι ειλικρινής,πριν ακούσω το ντεμπούτο των Colossus ήμουν διστακτικός για το αν ήθελα να το παρουσιάσω στο μπλογκ μιας και συνήθως ανεβάζω υλικό που δεν έχει τόσο σχέση με το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα.Για καλή μου τύχη,έδωσα τις απαραίτητες ακροάσεις στο "Wake" και σε συντομο χρονικό διάστημα το άλμπουμ μου ξύπνησε την θετική μου πλευρά και με έκανε φυσικά να διαγράψω του αρχικούς μου δισταγμούς.
Τα μέλη της μπάντας τα οποία είναι οι Niklas Eriksson - Guitar & Vocals,Peter Berg - Bass και Thomas Norstedt - Drums,μουσικά είναι αρκετά επηρεασμένα από τους Baroness, Mastodon και Tool κάτι που φαίνεται στον ήχο της μπάντας προσδίδοντας όμως και τις δικές τους προσωπικές πινελιές.Ακόμα τα εκφραστικά φωνητικά του Niklas ξεχειλίζουν από συναίσθημα και φέρουν κάτι από την χαρακτηριστική χροιά του Zachary Stevens(Savatage).Τέλος να μην ξεχάσω να αναφέρω την εμφάνιση του Lars G Petrov (Entombed) στο Pillars of Perennity!!
Επομένως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ ενδιαφέρον ντεμπούτο που σίγουρα θα προσελκύσει πολλούς ακροατές του συγκεκριμένου μουσικού ιδιώματος.

BandWebsite
facebook

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

DOOMRAISER & CARONTE split album out now!

Out on May 10th 2013 a split album between Italian doomsters DOOMRAISER and fellow countrymen CARONTE!




 The release will be out in two different editions: on vinyl 12" via BloodRock Records (no. 150 copies black vinyl, no. 150 copies green vinyl and no. 150 purple vinyl) and on CD digipack via Lo-Fi Creatures.

Tracklist:
01. DOOMRAISER - Dream Killers
02. CARONTE - Back from the Grave
03. CARONTE-   Journey into the Moonlight

RELEASE PARTY LIVE

05/09/2013 @ Nordwind – Bari (IT) *
05/10/2013 @ McQueen – Gaione, Parma (IT)
05/11/2013 @ Traffic – Rome (IT) **

* DOOMRAISER only
** with PAGAN ALTAR (UK)  - exclusive Italian show!

www.facebook.com/doomraiser
www.facebook.com/ferociailluminata
www.bloodrockrecords.com
www.loficreatures.com

Valfader - Whispers Of Chaos


Οι Valfader από το Μπάθ της Αγγλίας γεννήθηκαν το καλοκαίρι του 2010 και απαρτίζονται από τους Dean Gaylard - Vocals/lead guitar,Matt Jones - Bass  και Gareth Jones - Drums/backup vocal.
Πρόσφατα το συγκρότημα με εντυπωσίασε με το πρώτο του EP ονόματι "Whispers Of Chaos" το οποίο αποτελείται από 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 37 λεπτών.
Το παίξιμο αυτής της ελπιδοφόρας μπάντας είναι πραγματικά πολύ καλό μιας και μας παρουσιάζουν εξαιρετικές ιδέες και πολύ σωστά δομημένες συνθέσεις.Οι Valfader,με απόλυτη ηχητική ισορροπία,συνδυάζουν τα stoner/doom/sludge μουσικά ιδιώματα προσφέροντας αρκετά ελκυστικές συνθέσεις οι οποίες θα σας ενθουσιάσουν.
Τσεκάρετε!!!

facebook

 

Coat - Swamp


Από το Μίνσκ της Λευκορωσίας προέρχεται η μπάντα Coat που σχηματίστηκε το 2009 και απαρτίζεται από τους Take - Drums,Hair - Bass,Kindman - Guitar,Dope Jo - Guitar και Pigmy - Vocals.
Η μπάντα μας χάρισε φέτος το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο "Swamp" το οποίο περιέχει 6 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 43 λεπτών.
Οι stoner/doom καταβολές της μπάντας προσθέτονται στα sludge στοιχεία και δένουν στην άκρως ψυχεδελική όσο και μπαφιασμένη ατμόσφαιρα που δημιουργούν με εξαιρετικό τρόπο τα μέλη της μπάντας.Ο ήχος των Coat διακρίνεται για τις heavy κιθάρες που άλλοτε ακούγονται βαριές αργόσυρτες και άλλοτε μαρτυρούν την βρώμικη sludge τεχνοτροπία τους.Αυτές ακόμα συμπληρώνονται από ψυχεδελικές κιθαριστικές μελωδίες και από τον groovy ήχο που προσδίδει με εξαιρετικό τρόπο το μπάσο.Τέλος τα βρώμικα όσο και αρρωστημένα φωνητικά προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι στη μουσική των Coat.

last.fm



Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Bands To Check Out:Geezer - The Zaraballos


Από το Κίνγκστον της Νεας Υόρκης μας έρχονται οι Geezer που απαρτίζονται από τους Freddy
Turco και Pat και δημιουργήθηκαν το 2011 έχοντας ως προτεραιότητά τους το να  μεθύσουν τις ακουστικές μας ανάγκες από Southern/Blues μελωδίες.
Αυτό το κατάφεραν αρχικά με το αρκετά bluesy ντεμπούτο τους ονόματι "Handmade Heavy Blues" που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του τρέχοντος έτους και στη συνέχεια με το πρόσφατο εκπληκτικό EP με τίτλο "Gage" το οποίο αποτελείται από 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 22 λεπτών.
Στην δεύτερη προσπάθεια των Geezer απολαμβάνουμε για ακόμα μια φορά πολύ καλές Southern/Blues συνθέσεις εμπλουτισμένες με περισσότερα τόσο ψυχεδελικά όσο και stoner στοιχεία δημιουργώντας μια δυνατή ατμόσφαιρα και είναι σίγουρο τραγούδια όπως τα "Ancient Song" και "Ghost Rider Solar Plexus" θα σας κερδίζουν από τα πρώτα μόλις ακούσματα.
Ομορφιές!!!
facebook
bandcamp












Οι The Zaraballos από το Αλμπαθέτε της Ισπανίας σχηματίστηκαν το 2010 και αποτελούνται από τους Jan Zero, Manolo “el Abu” Pareja, Carlos “Polo” Collado και Wayne Gro Díez.
Η μπάντα πρόσφατα μας παρουσίασε το ντεμπούτο της άλμπουμ ονόματι "Earth Goes Slow Down" η οποία περιέχει 11 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 42 λεπτών.
Η μουσική του συγκροτήματος είναι επηρεασμένη από το κλασσικό ροκ  των 70'ς όσο και από την stoner μουσική.
Εδώ ακούμε ενδιαφέρουσες συνθέσεις που ροκάρουν απίστευτα,με την απόδοση του  συγκροτήματος να κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα.
facebook
bandcamp