Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Lowbau - A Darker Shade Of Blues


Η μπάντα Lowbau από την Βιέννη της Αυστρίας σχηματίστηκε το 2006 και το 2009 μας παρουσίασε το πρώτο της ντέμο με τίτλο "The EP" το οποίο δέχτηκε θετικές κριτικές από τον αυστριακό underground rock/metal χώρο.
Φέτος το συγκρότημα επιστρέφει με την πρώτη επίσημη κυκλοφορία του ονόματι "A Darker Shade Of Blues" το οποίο περιέχει 13 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 72 λεπτών.
Για όσους δεν γνωρίζουν οι Lowbau απαρτίζονται από τους DeGuyten - Vocals,Bea - Drums,Rol - Bass,Frank - Guitar και Wolfgang - Guitar, Vocals.
Ας προχωρήσω τώρα και στο μουσικό κομμάτι του άλμπουμ το οποίο κινείται σε μεταλλικά μονοπάτια  σχεδιασμένα με αρκετά stoner/southern/sludge στοιχεία και κυρίως up tempo ρυθμούς.
Επομένως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αξιόλογη μπάντα που μας χαρίζει συνθέσεις  γεμάτες με heavy riffs επηρεασμένα από μπάντες όπως Crowbar, Down, Black Label Society, Corrosion of Conformity, Brand New Sin που σε πιάνουν από τα μούτρα και σε ταρακουνάνε.Επίσης απολαμβάνουμε groovy ρυθμούς,δυναμικά φωνητικά και όλα αυτά  ντυμένα με μια μεταλλική παραγωγή.Τέλος,προσωπικά το άλμπουμ ναι μεν κάταφερε να με ξεσηκώσει με κάποιες πορωτικές στιγμές και κυρίως με το κομμάτι "A Million Years Of Rain" όπου κάνει η φισαρμόνικα την εμφάνισή της, θα προτιμούσα όμως το "A Darker Shade Of  Blues" να έχει μικρότερη διάρκεια μιας και σε κάποια σημεία με κούρασε!

facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου