Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Bands To Check Out:Shiva - Mantra Machine


Οι Shiva από το Νέο Μέξικο σχηματίστηκαν το 2001 και αποτελούνται από τους Christopher Walker, Guitar/Vocals και Joe Scholz, Drums and Percussion.
Το 2005 η μπάντα κυκλοφόρησε τη πρώτη της δουλειά και αυτό την βοήθησε να μοιραστεί την σκηνή με σημαντικές μπάντες όπως τους  Nebula, Fu Manchu, Unearthly Trance, και  Bad Wizard.Φέτος επιστρέφουν στην ενεργό δράση με το νέο τους EP το οποίο περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας 13 λεπτών.
Η μουσική κατεύθυνση της μπάντας είναι το desert rock με αρκετά stoner και psych στοιχεία.Εδώ απολαμβάνουμε μαγευτικές κιθαριστικές μελωδίες,δυνατές fuzzy στιγμές και ψυχεδελικά φωνητικά.Ειδικά το ''Olympus Mons''  με ταξιδεύει και να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι πρόσφατα μας παρουσίασαν ένα ακόμα πολύ καλό instrumental κομμάτι ονόματι ''All The Stars''.
Τσεκάρετε!!!!
facebook
bandcamp






Οι Mantra Machine είναι ένα νέο project  που δημιουργήθηκε αρχές του 2012 από τους Paul Geerts: guitar & synths,Tjø van Zuijlen: bass(και οι 2 έπαιζαν στους Cosmic Android) και τον Jeroen Schippers: drums(SolarCruiser).
Πρόσφατα το συγκρότημα ηχογράφησε ένα κομμάτι ονόματι ''Triumph'' το οποίο μας το παρουσιάζει μέσω bandcamp.Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από τους 35007, Hawkwind,Sungrazer και Motorpsycho.Heavy riffs βουτηγμένα μέσα στην ψυχεδέλεια,όμορφες μελωδίες και έντονα groovy στιγμές που σε ξεσηκώνουν με τον ρυθμό τους.
Ομορφιές!!!!
facebook
bandcamp

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Orcus Chylde - Orcus Chylde


Όταν ένα συγκρότημα μουσικά ακολουθεί τα psych/prog μονοπάτια βγαλμένα από την δεκαετία των 70'ς και προέρχεται από το δυναμικό της World In Sound τότε δεν γίνεται να μην τσεκαριστεί.Οι Γερμανοί Orcus Chylde είναι ένα από αυτά τα συγκροτήματα που φέτος κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους το οποίο περιέχει 8 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 48 λεπτών.
Ο δίσκος πραγματικά από τις πρώτες ακροάσεις καταφέρνει να με μαγέψει και σε σύντομο χρονικό διάστημα να με κυριεύσει με άπειρα πρωτόγνωρα και συνάμα έντονα συναισθήματα.
Από την αρχή νιώθεις την δύναμη των συνθέσεων να είναι διαπεραστική και να σε κεντρίζει τόσο η συνοχή όσο και η έμπνευση των μελών της μπάντας.Σε κάθε κομμάτι οι κιθαριστικές μελωδίες παιγμένες με εξαιρετικό τρόπο προκαλούν δέος και συγκίνηση οι οποίες συντροφεύονται από τις μελωδίες των Hammond organ δημιουργώντας έτσι  μια σαγηνευτική ατμόσφαιρα.
Ο δίσκος είναι γεμάτος ιδέες οι οποίες διακρίνονται τόσο για τον ψυχεδελικό τους χαρακτήρα όσο και για τις prog αναφορές τους.Ο ρυθμός των κομματιών είναι άλλοτε ξεσηκωτικός και άλλοτε ήρεμος,γεμάτος ενέργεια και ατελείωτα όμορφα σόλο που σε παρασέρνουν και σε ταξιδεύουν στον κόσμο των Orcus Chylde.Τα φωνητικά,τα οποία θυμίζουν αυτά του Pelander, βγάζουν μια μελαγχολία και τέλος τραγούδια όπως το ''Quiet Walls'' είναι σίγουρο ότι θα αγγίξουν αρκετές πτυχές της ψυχής σας.
Συμπερασματικά οι 8 συνθέσεις που συνοδεύουν το ντεμπούτο των Orcus Chylde είναι γεμάτες συναισθήματα έτοιμα να σας κυριεύσουν,να σας ηρεμήσουν και να σας ταξιδέψουν.Μην κάνετε το λάθος και δεν αφαιθείτε ψυχικά στο μουσικό κόσμο των  Orcus Chylde.




Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Upcoming Release:Om - Advaitic Songs

                                                         OM - ADVAITIC SONGS
                                                        Release Date:23 July 2012
                                                                     Drag City


                                                                   Tracklisting:
                                                                   01 - Addis
                                                                   02 - State of Non-Return
                                                                   03 - Gethsemane
                                                                   04 - Sinai
                                                                   05 - Haqq al-Yaqin
                                                       





Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Bands To Check Out:Disastroid - Soleilvert


Οι Disastroid είναι μια μπάντα από το Σαν Φρανσίσκο και αποτελείται από τους Enver Koneya: Guitar/Vocals,Travis Williams: Bass,Braden McGaw: Drums  και Robot : Horrible crying.
Στης 19 Ιουνίου του τρέχοντος έτους κυκλοφόρησε  η νέα τους δουλειά ονόματι  ''Money and Guilt'' η οποία περιέχει 8 συνθέσεις συνολικής διάρκειας 26 λεπτών.
Το συγκρότημα συνδυάζει εξαιρετικά το hard rock με stoner στοιχεία,ενώ εμπλουτίζουν τον ήχο τους και με grunge ψήγματα.Η μουσική τους είναι αρκετά επηρεασμένη από τους Queens Of The Stone Age,Melvins,Jesus Lizard.
Θα συνιστούσα στους φάνς του συγκεκριμένου μουσικού είδους να τσεκάρουν τους  Disastroid γιατί είμαι σίγουρος ότι οι συνθέσεις τους θα τους ξεσηκώσουν.
Low
Money And Guilt
facebook
BandWebsite
Twitter




Από το Παρίσι μας έρχονται οι Soleilvert που σχηματίστηκαν τον Νοέμβριο του 2010 και απαρτίζονται από τους Sheby :vocals Romain : guitar Nicolas: bass Charles :drums.
Το συγκρότημα τον Ιούνιο του 2011 ηχογράφησε τον πρώτο του  EP  ονόματι ''Dear Domineering''και μας παρουσίασε δυναμικές συνθέσεις γεμάτες ενέργεια και πάθος.
Η μουσική κατεύθυνση της μπάντας είναι το Stoner Rock εμποτισμένο τόσο με metal,hardcore όσο και με punk στοιχεία δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον αμάλγαμα heavy μουσικής.
facebook
BandWebsite
Dear Domineering

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

At Devil Dirt - Chapter II "Vulgo Gratissimus Auctor"


Η Χιλή είναι μια χώρα που την τελευταία δεκαετία έχει βοηθήσει με το δικό της ξεχωριστό λατινικό τρόπο την ανάπτυξη του Stoner/Doom/Psych μουσικού ιδιώματος με την παραγωγή τόσο συγκροτημάτων όπως Hielo Negro,Yajaira,Procession,Capilla Ardiente,Condenados,Devil Presley,The Ganjas,El Gran Temor,The Holydrug Couple,Icarus Gasoline,Tabernarios,Corona de Espinas,Kayros,Humberstone,Demonauta  όσο και άλλων πολλών που προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι στο μουσικό είδος που λατρεύουμε.
Μέσα σε αυτή την μεγάλη λίστα προσθέτηκε μια ακόμα μπάντα με το όνομα At Devil Dirt που με το περσινό της ομώνυμο ντεμπούτο το οποίο έσκασε σαν βόμβα στα αυτιά μου κατάφερε να εισχωρήσει πανάξια στα καλύτερα άλμπουμς του 2011.Για του λόγου το αληθές μπορείτε να τσεκάρετε εδώ (Νο 13).
Να σας θυμήσω,για όσους δεν γνωρίζουν, ότι η μπάντα απαρτίζεται από 2 μέλη,τους  Néstor "Gato" Ayala (Guitar/Vocals) και Francisco "Hongo" Alvarado (Drums).
Χωρίς να πάρουν ανάσα τα παληκάρια επιστρέφουν φέτος με την δεύτερη ολοκληρωμένη τους δουλειά ονόματι  Chapter II "Vulgo Gratissimus Auctor"  η οποία περιέχει 11 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 44 λεπτών και πραγματικά πρέπει να σας ενημερώσω ότι είναι ακόμα καλύτερη από το ντεμπούτο τους.
 Τι να πρωτογράψω?Ότι ο δίσκος είναι πλημμυρισμένος από fuzzy στιγμες,ακόμα περισσότερες και  από το πρώτο δίσκο,ότι εδώ η κιθάρα εξαπολύει  ογκώδες riffs κυρίως σε αργό τέμπο αλλά με αρκετά ξεσπάσματα ώστε να ταρακουνάει τον ψυχικό κόσμο του ακροατή,την σωστή χρήση της φυσαρμόνικας από τον Jorge Luis Paillao των El Gran Temor(ο οποίος συμμετέχει με έξτρα φωνητικά στο ''I Said Goddamn'') στα ''I Am An Ugly Skin'' και ''Don't Be Afraid'' προσθέτοντας ένα ακόμα δυνατό ''όπλο'' στη μουσική των At Devil Dirt.Επιπροσθέτως ενώ η μπάντα  στο προηγούμενο δίσκο είχε μόνο 4 τραγούδια τα οποία ήταν από 3 λεπτά και πάνω εδώ μόνο 1 είναι κάτω από 3 λεπτά και γενικώς η συνθετική της ικανότητα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ντυμένη τόσο με πιασάρικες όμορφες μελωδίες όσο και με τα βελτιωμένα φωνητικά του Néstor.
Ειλικρινά γουστάρω πάρα πολύ τον βαρύ ήχο της μπάντας και για ακόμα μια φορά με εντυπωσίασαν.Σας τους προτείνω ανεπιφύλακτα!!!!







Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Bands To Check Out:Pleasure Hazard - Reverve


Οι Pleasure Hazard είναι μια μπάντα που μας έρχεται από το Ελσίνκι της Φινλανδίας  και αποτελείται από τους Timo Olkkola - Guitar & Vocals ,Ville Karhi - Guitar & Backing Vocals ,Henri Hänninen - Bass & Backing Vocals  και Ville Viherlaakso - Drums & Backing Vocals.
Τα μέλη του συγκροτήματος παίζουν μαζί από το 2005 και φέτος μας παρουσιάζουν το παρθενικό τους EP το οποίο περιέχει 3 συνθέσεις συνολική διάρκειας 15 λεπτών.
Μέσα από τις 3 συνθέσεις απολαμβάνουμε Heavy Rock μουσική με δυνατά riffs,alternative στοιχεία,όμορφες μελωδίες και πολύ καλά φωνητικά!!!
facebook
Soundcloud
Youtube
BandWebsite





Από την Ιταλία μας έρχεται η δεύτερη μπάντα για σήμερα με το όνομα Reverve και αποτελείται από τους Alberto Strazzeri:guitar/vocal,Riccardo Rossi:guitar ,Mattia Arletti:bass, Daniele Rossi:ghuitar & more..
και Simone Giari:drums.
 Το συγκρότημα υπάρχει από το 2004 αλλά μόλις πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλειά με τίτλο "Cardiattack. o.'' η οποία περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 34 λεπτών.
Οι στίχοι της μπάντας είναι στα ιταλικά και η μουσική της κινείται σε  Alternative Rock ήχους εμπλουτισμένη τόσο με grunge όσο και με stoner rock στοιχεία.Επομένως εδώ έχουμε δυνατές συνθέσεις από μια ενδιαφέρουσα μπάντα.
facebook 
bandcamp 

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Upcoming Release:Samothrace - Reverence To Stone

                                           SAMOTHRACE - REVERENCE TO STONE
                                                          Release Date:31 July 2012
                                                                   20 Buck Spin


                                                 Tracklisting:
                                                 01 - When We Emerged
                                                 02 - A Horse of our Own

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Bands To Check Out:Bastard Of The Skies - Church Of Wolves


Οι Bastard Of The Skies από το Μπλάκμπερν της Αγγλίας σχηματίστηκαν το 2006 και αποτελούνται από τους Matt Richardson - guitar/ vocal,Rob Beesley - guitar,Claire Horrocks - bass και Matt Aldred - drums.
Η μπάντα το 2008 μας σέρβιρε το ομώνυμο ντεμπούτο της άλμπουμ και το 2010 ακολούθησε το "Ichor! Ichor!".Με την επιτυχία των 2 πρώτων άλμπουμς τους βοήθησε να μοιραστούν την σκηνή με σημαντικές μπάντες όπως τους Harvey Milk, Baroness, Kylesa, Today Is The Day, Conan, Alunah, Undersmile, Black Sun, Lazarus Blackstar και αρκετές άλλες.Το συγκρότημα έχει ήδη έτοιμη την τρίτη της δουλειά ονόματι "Tarnation" η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι από την Future Noise Recordings.
Πριν όμως το "Tarnation" οι Bastard Of The Skies μας προσφέρουν ένα split με τους Catatomic, με 5 τραγούδια δικά τους και 2 των Catatomic.
Πέντε συνθέσεις που σε εξιτάρουν με το ξέφρενο sludge ρυθμό τους ο οποίος συνδυάζεται εξαιρετικά τόσο με doom όσο και με hardcore στοιχεία.Επίσης τα εκρηκτικά riffs που σπάνε κόκκαλα συναντιούνται με τα heavy φωνητικά του Matt,το επιβλητικό μπάσο της Claire και τα δυναμικά ντράμς του Matt A. συνθέτοντας 5 εξαιρετικές sludge συνθέσεις μέσα στις οποίες υπάρχει και μια καλή διασκευή στο κλασσικό ''Don’t Let It Bring You Down'' του Neil Young.
facebook
bandcamp
Link




Οι Church Of Wolves από το Ντουρχάμ της Βόρειας Καρολίνας αποτελούνται από τους Walls, Alex, Bret, Rick.
Πρόσφατα το συγκρότημα κυκλοφόρησε το νέο του EP ονόματι  ''Kentucky Fried Jesus'' το οποίο περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 26 λεπτών.
Η μπάντα μας προσφέρει δυνατές στιγμές Sludge μουσικής η οποία αναμιγνύεται με επιτυχημένο τρόπο τόσο με τoν stoner metal ήχο όσο και με την ψυχεδέλεια.
Μπορεί οι συνθέσεις να είναι μεγάλες σε διάρκεια αλλά δεν κουράζουν  αντιθέτως διακρίνονται για τον εμφατικό χαρακτήρα τους και ταυτόχρονα μας βυθίζουν με έναν αρρωστημένο τρόπο στο σκότος της μουσικής των Church Of Wolves.
facebook
bandcamp

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Upcoming Release:Wight - Through The Woods Into Deep Water

                                   WIGHT - THROUGH THE WOODS INTO DEEP WATER
                                                         Release Date:9 July 2012
                                                 Bilocation Records, Fat&Holy Records



                                                         Tracklisting:
                                     1. KISS YOUR FRIENDS GOODBYE
                                     2. I SPIT ON YOUR GRAVE
                                     3. SOUTHERN COMFORT & NORTHERN LIGHTS
                                     4. HALWAY TO INFINITY
                                     5. MASTER OF NUGGETS
                                     6. YOU!
                                     7. BIG DOSE
                                     8. ON A FRIDAY
                                     9. THROUGH THE WOODS INTO DEEP WATER




Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Bands To Check Out:Profane And The Sacred - Wizard Sleeve


Οι Profane And The Sacred από το Λονδίνο απαρτίζονται από τους Luke Alleeson (Vocals and guitar),Rick Spooner (Guitar),Rob Taylor (Bass)  και Kieran Smith (Drums).
 Δύο τραγούδια που άκουσα από την μπάντα πραγματικά με ενθουσίασαν,ειδικά το ''I Never'' μου τίναξε τα μυαλά στον αέρα με τον groovy ρυθμό του πλαισιωμένο με βρώμικα Southern/Blues στοιχεία και ντυμένο τόσο με πορωτικά riffs όσο και με δυνατά φωνητικά.
Η μουσική της μπάντας είναι επηρεασμένη από μπάντες όπως Down, COC, Clutch  και Crowbar.
facebook
Band WebSite
myspace




Το δεύτερο συγκρότημα για σήμερα μας έρχεται από την Αυστραλία με το όνομα Wizard Sleeve το οποίο σχηματίστηκε το 2009 και αποτελείται από τους Abba,Brandon ,Glenn ,Richie και Russ.
 Η μπάντα αυτό το καιρό θα κυκλοφορήσει το πρώτο της EP το οποίο μουσικά θα κινείται στο Stoner Rock χώρο μπολιασμένο τόσο με  Classic Rock όσο και με Grunge στοιχεία.Επίσης θα έλεγα ότι  από τον ήχο της μπάντας  είναι εμφανείς οι ψυχεδελικές και punk επιρροές.
facebook
myspace
bandcamp

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Dopelord - Magick Rites


Έφτασε και το ντεμπούτο άλμπουμ των ταλαντούχων Πολωνών  Dopelord ονόματι ''Magick Rites'' το οποίο περιέχει 7 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 50 λεπτών,όπου μετά το άκουσμα του ''Lucifer's Son''(εδώ) στης αρχές του έτους με έκαναν να τους τοποθετήσω στη λίστα μου με τα πολυαναμενόμενα ντεμπούτα άλμπουμς της χρονιάς.
Τόσο από το εξώφυλλο  και το τίτλο του άλμπουμ όσο και από το όνομα της μπάντας πιστεύω να καταλάβετε ποια είναι η μουσική και στιχουργική κατεύθυνση της μπάντας.Δεν είναι ανάγκη να αναλύσω τα αυτονόητα.
 Στο ''Magick Rites'' ο ήχος του είναι βαρύς και ασήκωτος με την  κιθάρα  σε κάθε σύνθεση να εξαπολύει riffs που προσκυνάνε τόσο τους Black Sabbath όσο και τους Electric Wizard.Επιπροσθέτως απολαμβάνουμε μπασογραμμές που δημιουργούν στοιχειωτική ατμόσφαιρα,αρρωστημένες μελωδίες,ψυχεδελικά ψήγματα,70'ς αισθητική,''μπαφιασμένα'' φωνητικά και όλα αυτά μέσα σε μια βρώμικη παραγωγή κατάλληλη για αυτού του είδους τη μουσική.
Μπορεί οι Πολωνοί μέσα από την μουσική τους να μην πρωτοτυπούν και να μην προσθέτουν το  κάτι παραπάνω στο  Stoner/Doom μουσικό ιδίωμα αλλά ακολουθούν την μουσική που αγαπάνε επηρεασμένη από μπάντες όπως τους Θεούς Electric Wizard και Acid King χωρίς αυτό να είναι κακό αντιθέτως μας παρουσιάζουν 7 εξαιρετικές συνθέσεις οι οποίες θα ταρακουνήσουν το ψυχικό κόσμο των φάνς του συγκεκριμένου μουσικού είδους.





Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Bands To Check Out:Capa - Bruja


Οι Capa είναι μια μπάντα από την Φιλαδέλφεια και αποτελείται από τους Brandon Scott Baun- Guitar, Bass ,Anthony Vaccaro- Drums ,Matt Hershey- Guitar, Lyrics ,Matt Scanlon- Vocals  και Christopher Hartman- Vocals.
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 2011 την παρθενική του κυκλοφορία ονόματι ''The Road is a Grey Tape'' και φέτος επιστρέφει με ένα νέο EP με το τίτλο ''Shallow Towers'' το οποίο περιέχει 2 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 24 λεπτών.
Η μπάντα μουσικά συνδυάζει το post metal ήχο  με black και με ambient στοιχεία,ενώ ακόμα τον εμπλουτίζει τόσο με shoegaze όσο και με prog ψήγματα προσδίδοντας μεγαλύτερη ποικιλία στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα των Capa.Στιχουργικά εστιάζονται με θέματα μηδενισμού,απληστίας,σουρεαλισμού και με τη σχέση μεταξύ της κοινωνίας και του φυσικού κόσμου.
bandcamp
facebook





Οι Bruja μας έρχονται από την Ομάχα της Νεμπράσκας οι οποίοι δημιουργήθηκαν αρχές του 2010 και αποτελούνται από τους Klaus Backlund - Vocals,Geoff Skoog - Guitars και Mick Ridgway - Drums.
Μετά το περσινό πολύ καλό ομώνυμο ντεμπούτο τους οι Bruja(όπου στα ισπανικά σημαίνει μάγισσα) επανέρχονται φέτος με το ''Twisting And Convulsing'' το οποίο περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 35 λεπτών.
Όλες οι συνθέσεις είναι πολύ heavy καθώς περιέχουν  Doom/Sludge/Stoner/Black/Drone στοιχεία και μπορώ να πώ παρότι συνδυάζουν πολλά μουσικά ιδιώματα τα καταφέρνουν μια χαρά τα παληκάρια προσφέροντάς μας μια προσεγμένη δουλειά με αρρωστημένα riffs,σκοτεινή απόκοσμη ατμόσφαιρα και όλα αυτά ντυμένα με τα παρανοικά φωνητικά του Klaus.
facebook
bandcamp


Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Upcoming Release:The Howling Wind - Of Babalon

                                              THE HOWLING WIND - OF BABALON
                                                         Release Date:17 July 2012
                                                          Profound Lore Records


                                                         Tracklisting:
                                                        01 -  The Seal Upon The Tomb
                                                        02 -  Beast Of The Sea
                                                        03 -  Graal
                                                        04 -  Scaling The Walls
                                                        05 -  The Mountain View
                                                        06 -  Abominations And Filth
                                                        07 -  Choronzon
                                                        08 -  Gateways


Song:Adrift for Days - Back of the Beyond



The new single from Sydney's psychedelic droners Adrift for Days, off their album "Come Midnight..." out 13 July 2012.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Bands To Check Out:Dark Earth - Moon Curse


Οι Dark Earth από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας είναι μια νέα μπάντα που αποτελείται από τους James Sotelo - Guitar, Vocals (ex-Frost Hammer),Bobby Daly - Bass, Vocals και Kevin Boockholdt - Drums.
Το συγκρότημα πρόσφατα μας παρουσίασε το πρώτο του EP ονόματι ''42012'' το οποίο περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 30 λεπτών.
Η μπάντα μας προσφέρει πολύ καλά κομμάτια κινούμενα στον Stoner/Doom μουσικό χώρο επηρεασμένα κυρίως από μπάντες όπως  Graveyard, Witchcraft, High On Fire,Black Sabbath, Earthless, Asteroid, Mammatus, The Sword.Προσωπικά με εντυπωσίασε η καταπληκτική κιθαριστική δουλειά που έχει γίνει η οποία συνοδεύεται από πολύ καλά φωνητικά και ένα δυνατό rhythm section.
Τσεκάρετε!!!
facebook
bandcamp
reverbnation





Από το Milwaukee μας έρχoνται οι Moon Curse και απαρτίζονται από τους Matt Leece(vocal/guitar),Rochelle Nason(bass) και Keith Stendler(drums).
 Να αναφέρω ακόμα ότι ο Leece με την  Nason έπαιζαν μαζί στους heavy psych Mother Orchis.
Η μπάντα μέσω bandcamp μας παρουσιάζει το πρώτο της ομώνυμο EP που περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 29 λεπτών.
Το συγκρότημα παίζει heavy/doom/psych rock επηρεασμένο από τη δεκαετία των 70'ς και με μεγάλη λατρεία προς τους Black Sabbath.
Πραγματικά όλα τα κομμάτια  με κέρδισαν με τα  Black Elk και Northern High να κλέβουν την παράσταση.Heavy riffs,όμορφες psych μελωδίες,groovy στιγμές,δυνατά φωνητικά και πλήκτρα να προσθέτουν την δικιά τους μαγεία στη μουσική των Moon Curse.
Ομορφιές!!!!!
bandcamp

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Bands To Check Out:Cowards - Make


Οι Cowards σχηματίστηκαν το 2011, μας έρχονται από την Γαλλια και απαρτίζονται από τους Cédric L. - Drums / Thibaut A. - Guitar / Julien H - Vocals / Adrien L. - Guitar / Guillaume T. - Bass
Μέσω της καταπληκτικής εταιρείας Throatruiner Records η μπάντα κυκλοφορεί την παρθενική της δουλειά ονόματι ''Shooting Blanks And Pills'' η οποία περιέχει 6 τραγούδια συνολικής διάρκειας περίπου 38 λεπτών.
Οι συνθέσεις είναι γεμάτες me sludge riffs,μίσος,hardcore φωνητικά,σκοτεινές μελωδίες και όλα αυτά συνδυασμένα τόσο με black metal όσο και με doom στοιχεία.Το ''Scarce'' είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Επομένως η μουσική τους είναι επηρεασμένη από μπάντες όπως Eyehategod,Thou και Deathspell Omega.
facebook
bandcamp
Buy





Η δεύτερη μπάντα για σήμερα  μας έρχεται από το Chapel Hill της Βόρειας Καρολίνας με το όνομα Make και αποτελείται από τους Scott Endres,Spencer Lee και Matt Stevenson.
Τα μέλη του συγκροτήματος επηρεασμένα από το θάνατο του κιθαρίστα/τραγουδιστή  και πολύ καλού τους φίλου Scott Endres ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ ονόματι ''Trephine'' το οποίο περιέχει 9 συνθέσεις συνολικής διάρκειας 58 λεπτών.
Ο δίσκος είναι concept και ασχολείται με μια παλινδρόμηση ενός ασθενή ύστερα από μια ψυχολογική ανάλυση που έγινε στη φαντασία του.'Οπως καταλαβαίνεται το άλμπουμ βγάζει αρκετά σκοτεινά και μελαγχολικά συναισθημάτα και μουσικά κινείται στα post metal μονοπάτια με επιροές κυρίως από Isis.
Επομένως οι Make  είναι μια ενδιαφέρουσα μπάντα που στο ''Trephine'' μας προσφέρει   υπνωτιστικές μελωδίες που ακολούθούνται από υπέρβαρα riffs πλαισιωμένες είτε με εντυπωσιακά καθαρά είτε με black φωνητικά.
Τσεκάρετε!!!
facebook
bandcamp


Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Potergeist - Muddy Mermaids


Τα τελευταία χρόνια η ελληνική Stoner/Southern σκηνή μας έχει προσφέρει πολλές καλές μπάντες οι οποίες έχουν προκαλέσει αίσθηση και εκτός ελληνικών συνόρων με το πάθος τους, και την ενέργεια  που βγάζουν μέσα από την μουσική τους.
Μια από αυτές τις μπάντες είναι και οι Potergeist που πρώτα μας είχαν εκπλήξει ευχάριστα το 2007 με το ''Southwards'' και τώρα επιστρέφουν με την δεύτερη ολοκληρωμένη τους δουλειά ονόματι ''Muddy Mermaids'' η οποία περιέχει 8 τραγούδια συνολικής διάρκειας περίπου 40 λεπτών και κυκλοφορεί μέσω της Distroball Productions.
Έχω την αίσθηση ότι τα μέλη της μπάντας(για όσους δεν γνωρίζουν είναι οι Alex s.:φωνητικά, Nikos XP:κιθάρα, Tolis Toleas:ντράμς, Pluto:μπάσο και Stratal:κιθάρα) στην νέα τους δουλειά κυριολεκτικά μας πυροβολούν και μας τινάζουν τα μυαλά στον αέρα με την δυναμική των συνθέσεων που μας προσφέρουν.
Ο δίσκος ανοίγει με το ''Forgiven'' όπου με τα εκρηκτικά Riffs,τα τσαμπουκαλεμένα φωνητικά του Alex(τα οποία θυμίζουν αυτά του Anselmo)και σε συνδυασμό με τον μαγευτικό ήχο της φυσαρμόνικας με ξεσηκώνουν και με κάνουν να συνειδητοποιήσω ότι θα περάσω ευχάριστα με το ''Muddy Mermaids''.Η συνέχεια του δίσκου επιβεβαιώνει το συναίσθημά μου ακούγοντας τα εθιστικά και πορωτικά ''The Next Man'',''Rivers And Oceans'',''Heal The Sad'' και ''Rebel'' επηρεασμένα μουσικά κυρίως από μπάντες όπως Corrosion Of Conformity,Down και Clutch.Το ''Smokestack Lightnin'' έρχεται  να με απογειώσει με τις blues αναφορές του και τέλος το ομώνυμο με το οποίο κλείνει ο δίσκος με ισοπεδώνει τόσο με τις σκοτεινές μελωδιές του όσο και με την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα που βγάζει ντυμένη με τα καταπληκτικά  γυναικεία φωνητικά.
Ειλικρινά αξίζει να στηρίξετε την ελληνική Stoner/Southern σκηνή και μπάντες όπως τους  Potergeist και είμαι σίγουρος ότι δεν θα σας απογοητεύσουν.Επενδύστε άφοβα!!!!

Όλο τον δίσκο τον ακούτε εδώ




Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Bands To Check Out:Axes - Mojo Waves


Οι Axes μας έρχονται από την Γερμανία και είναι μια νέα μπάντα που δημιουργήθηκε το 2010 η οποία αποτελείται από τους max,patrick και florian.
Στα τέλη του 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο EP το οποίο περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 10 λεπτών.
Τα τραγούδια διακρίνονται για την ενέργεια και το πάθος που παράγουν όλα τα μέλη του συγκροτήματος,ενώ μουσικά κινούνται στο Punk Rock μουσικό ιδίωμα με αρκετά metal στοιχεία .
Αγαπημένο κομμάτι από το EP είναι το ''Trap My Eyes''
facebook
bandcamp




Οι Mojo Waves από την Φινλανδία δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2011 και αποτελούνται από τους Arttu Kantola - Vox & Fuzz,Antti Pihlajamaa - Bassteroid και Mikko Matikka - Groove.
Πρόσφατα η μπάντα κυκλοφόρησε το παρθενικό της ντέμο το οποίο περιέχει 3 τραγούδια συνολικής διάρκειας 13 λεπτών.
Τα μέλη του συγκροτήματος διαθέτουν ταλέντο και μας παρουσιάζουν 3 δυναμικές συνθέσεις που είναι επηρεασμένες από την Garagedelic Rock μουσική.Εδώ ακούμε  riffs που μας ξεσηκώνουν με τον τρελό ρυθμό τους και περιέργα φωνητικά τα οποία όμως κολλάνε γάντι στη μουσική των Mojo Waves.
 Αγαπημένο το ''Sirenhead''!!!
facebook
soundcloud
Band WebSite 

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Upcoming Release:At Devil Dirt - Chapter II: Vulgo Gratissimus Auctor

                          AT DEVIL DIRT - CHAPTER II:VULGO GRATISSIMUS AUCTOR
                                                        Release Date:31 August 2012



                                                         Tracklisting:
                                                   01 - I Am An Ugly Skin
                                                   02 - That The Start Sweet Ends Bitter
                                                   03 - Better The Devil You Know Than The Devil You Dont Know
                                                   04 - Let It Flow
                                                   05 - Don't Be Afraid
                                                   06 - Lie To Me
                                                   07 - Curse
                                                   08 - I Walk Aimlessly
                                                   09 - I Said Goddamn
                                                   10 - Peel
                                                   11 - Unleash Your Anger



Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

From Beyond - One Year EP


Με αυτήν την μπάντα από το Χιούστον με το όνομα From Beyond έχω ξανασχοληθεί και πάλι σε αυτό το μπλογκ (εδώ),η οποία αποδείχτηκε μια ακόμα όμορφη ανακάλυψη μέσω bandcamp.Το εν λόγω συγκρότημα μας είχε προσφέρει ένα πολύ δυνατό και γεμάτο με ενέργεια τραγούδι ονόματι '' The Heavy Wait'' το οποίο ήταν αρκετο για να μας άνοιξει την όρεξη για το επερχόμενο EP τους.
Το συγκεκριμένο EP με το τίτλο ''One Year'' μας παρουσίασε πριν λίγο καιρό το συγκρότημα το οποίο περιέχει 4 συνθέσεις,μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το ''The Heavy Wait'',συνολικής διάρκειας περίπου 24 λεπτών.Το ''One Year'' μπορείτε να το αποκτήσετε μέσω της σελίδας τους στο bandcamp είτε σε digital μορφή είτε σε CD καταβάλλοντας το ποσό των 5 δολλαρίων και για όσους μπορείτε να τα δώσετε θα σας συμβούλευα να το πράξετε.
Το συγκρότημα διαθέτει την ενέργεια,το πάθος και το κατάλληλο ταλέντο όπου φαίνεται μέσα από τις συνθέσεις που μας σερβίρει οι οποίες ακολουθούν τα μονοπάτια του  Stoner Psychedelic Doom ήχου και επηρεασμένες από τις μεγάλες μπάντες του συγκεκριμένου μουσικόυ ιδιώματος χωρίς όμως να τις αντιγραφουν αντιθέτως προσθέτουν την δικιά τους πινελιά στο μουσικό τους οικοδόμημα.
Επομένως στο ''One Year'' ακούμε μια σφιχτοδεμένη μπάντα με άρτιο παίξιμο να μας προσφέρει 4 δυνατές συνθέσεις καλοδουλεμένες με έντονες εναλλαγες ρυθμού απολαμβάνοντας άλλοτε εκρηκτικά heavy riffs και άλλοτε πανέμορφες ψυχεδελικές μελωδίες.Ιδιαίτερη μνεία αξίζει το ομώνυμο εννιάλεπτο τραγούδι από το οποίο καταλαβαίνουμε ότι η μπάντα διαθέτει μεγάλη συνθετική ικανότητα ικανή να μας προσφέρει στο μέλλον μεγάλες στιγμές.
Τέλος να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι η μπάντα στης 31 Μαίου του 2012 μοιράστηκε την σκηνή στο Fitzgerald μάζι με τους Saint Vitus, Dixie Witch και Venomous Maximus παρουσιάζοντας το EP τους μαζί με ένα ακόμα δυνατό νέο τραγούδι ονόματι "Hexagram"
Ειλικρινά αξίζει να δώσετε τη δέουσα προσοχή σε αυτή την μπάντα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Bands To Check Out:Limb - Serpent Omega


Οι Limb μας έρχονται από το Λονδίνο και αποτελούνται από τους Rob Hoey - Vocals, Sam Cooper - Bass, Jodie Wyatt - Drums και Pat Pask - Guitar.
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2011 και πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του ντέμο το οποίο περιέχει 3 τραγούδια συνολικής διάρκειας περίπου 11 λεπτών.
Η μπάντα σέβεται το τρίπτυχο Stoner/Doom /Sludge στη μουσική της και μας παρουσιάζει συνθέσεις γεμάτες ψυχωτικά riffs,αρρωστημένα φωνητικά,απόκοσμες μελωδίες και όλα αυτά μεσα σε μια βρώμικη παραγωγή,ενώ παράλληλα ο ήχος του μπάσο προσφέρει απίστευτο όγκο στο ηχητικό απότελέσμα των Limb.
 Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από μπάντες όπως Goatsnake, Weedeater, Eyehategod, Black Sabbath, Electric Wizard, Sleep, Black Flag!!
facebook
bandcamp




Από την Στοκχόλμη της Σουηδίας μας έρχονται οι Serpent Omega  και απαρτίζονται από τους Brief - bass, Jonsson - guitar, Pia - vocals και Sakke - drums.
 Μουσικά η μπάντα κινείται στα Stoner/Doom μονοπάτια στα οποία έχουν ενσωματώσει και κάποια Death στοιχεία.Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν ένα Promo μέσω Bandcamp που περιέχει 6 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 30 λεπτών.
Η τραγουδίστρια πίσω από το μικρόφωνο κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά με την παθιασμένη φωνή της  να βγάζει φωτιές,τον κιθαρίστα να εξαπολύει εκρηκτικά ξεσηκωτικά riffs και το μπασίστα με το νραμίστα να κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα με αποτέλεσμα να προσφέρουν ένα δυνατό πορωτικό ηχητικό άκουσμα.
Επιρροές κυρίς από συγκροτήματα όπως High On Fire, Sleep, Entombed, At The Gates, Neurosis, Dissection, Black Sabbath, Dismember!!!
facebook
bandcamp