Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Upcoming Release:Sons Of Otis - Seismic


                                                         SONS OF OTIS - SEISMIC
                                                               Small Stone Records


                                                                   Tracklisting:
                                                                   1. Far From Fine
                                                                   2. Lessons
                                                                   3. Alone
                                                                   4. Guilt
                                                                   5. PK
                                                                   6. Never In My Life
                                                                   7. Cosmic Jam

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Black Moth Cult - Saturna


Οι Black Moth Cult μας έρχονται από την Νότια Γαλλία και δημιουργήθηκαν το 2011.Έχουν έτοιμο υλικό από το περασμένο καλοκαίρι και σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους.
Η βάση της μουσικής τους είναι το heavy rock εμπλουτισμένο με αρκετά stoner στοιχεία,ενώ δεν λείπουν τα desert rock ψήγματα από τον ήχο της μπάντας.
Οι επιρροές τους είναι κυρίως από μπάντες όπως Truckfighters,QOTSA, Monster Magnet, Them Crooked Vultures, Kyuss και Eagles Of Death Metal.
Το τραγούδι ''Scum Sculpture'',το οποίο θα βρίσκεται στο επερχόμενο άλμπουμ τους, με κέρδισε και αναμένω με ανυπομονησία τα υπόλοιπα κομμάτια.
facebook



Οι Saturna είναι μία μπάντα που σχηματίστηκε το 2010 από τον Rod (μπασίστα) και μας έρχεται από την όμορφη Βαρκελώνη.Το συγκρότημα ακόμα το πλαισιώνουν οι Henry(Guitar),Aureli(Guitar) και Patrick(Vocals).
Η μουσική της μπάντας είναι επηρεασμένη από το Classic Rock  της δεκατέτιας του 70 εμποτισμένη με λίγη ψυχεδέλεια,ενώ οι συνθέσεις περιέχουν ένα hard rock feeling οι οποίες συνοδεύονται από μια πολύ καλή φωνή και όμορφα riffs.
Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους άλμπουμ από την Seven Snakes Records ονόματι ''The Kingdom Of Spirit''.Από τα λίγα κομμάτια που άκουσα μπορώ να πώ ότι αυτά που με κέρδισαν περισσότερο είναι τα ''Seven Magic Spells'' και ''The Hermes Stones''
facebook
bandcamp

Clip:Castle - Blacklands



Castle - "Blacklands" - Title track from the forthcoming album to be released in Europe on Van Records April 28th.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Wolverine Blues - Yemen-Ra


Οι Wolverine Blues είναι η άλλη μπάντα του Stonezilla(Ethereal Riffian) την οποία ακόμα την πλαισιώνουν μέλη από τους Bluesbreaker και Wounded.Τον Μάρτιο του 2012 στο Zvukoceh studio στο Κίεβο ηχογράφησαν 2 τραγούδια τα οποία θα συμπεριλαμβάνονται στο επερχόμενο ντεμπούτο τους που θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.
Παίζουν  ένα άκρως ενδιαφέρον αμάλγαμα ψυχεδελικού και blues/stoner rock ήχου,ενώ από τα τραγούδια που άκουσα νιώθω ότι κάτι πολύ δυνατό θα μας σερβίρουν το καλοκαίρι.
Μέχρι τότε απολαύστε το promo video που έχουν ανεβάσει!!!!
Youtube
facebook




Η δεύτερη μπάντα που θα παρουσιάσω για σήμερα είναι οι Yemen-Ra που είναι project των  Xabi Villena(guitar) και  Iñaki Castro(drums).Λίγο αργότερα στο συγκρότημα προστέθηκε και ο Imanol Costas(samplers).
Η μουσική της μπάντας είναι επηρεασμένη από τον stoner-psychedelic χώρο και ήδη έχουν ηχογραφήσει 5 κομμάτια.Απο αυτά που έχω ακούσει απο αυτήν την instrumental μπάντα μπορώ να πώ ότι με κέρδισαν και περιμένω με ανυπομονησία τις επόμενες κινήσεις της.
Τέλος να αναφέρω ότι έχουν μοιραστεί την σκήνη με τους Red Fang και αρχές Μαίου θα παίξουν live μαζί με τους τρομερούς Mars Red Sky.
facebook
Yemen-Ra Demo

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Wreck and Reference - No Youth


 Αρχικά να αναφέρω ότι οι Wreck and Reference είναι μια μπάντα που διαφέρει μουσικά από τις υπόλοιπες που παρουσιάζω συνήθως στο μπλογκ μου.Τους γνώρισα πρόσφατα μόλις δέχτηκα ένα e-mail από το συγκρότημα για να τσεκάρω τη νέα του δουλειά και παρατήρησα ότι περιέγραφαν την μουσική τους noise-experimental.Για να είμαι ειλικρινής στην αρχή λίγο ξένισα φοβούμενος ότι θα ακούσω μουσική με αρκετή βαβούρα και χωρίς νόημα.
Από τις πρώτες όμως ακροάσεις διαψεύστηκα και ένιωσα ότι τελικά θα περάσει ευχάριστα η ώρα μου(το μισάωρο για την ακρίβεια) ακούγοντας το ''No Youth'' το οποίο περιέχει 10 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 35 λεπτών.
Η μουσική κατεύθυνση της μπάντας προέρχεται από την  ηλεκτρονική/noise μουσική σκηνή,την οποία όμως έχουν διανθίσει από industrial/drone/ambient στοιχεία,ενώ τα κομμάτια τους διαθέτουν κι ένα black/doom feeling εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.Τα ατού του συγκροτήματος πιστεύω ότι πρώτα είναι η εφιαλτική και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα του άλμπουμ όπου με την βοήθεια της εξαιρετικής παραγωγής την οποία έχει επιμεληθεί ο Colin Marston διαταράσει την ψυχική υγεία του ακροατή.Τέλος θα έλεγα ότι τα πολύ καλά φωνητικά τα οποία έχουν μεγάλη ποικιλία προσθέτουν μια θεατρικότητα,μια μαγεία,μια αίσθηση παράνοιας θα έλεγα καλύτερα απογειώνοντας ακόμα περισσότερο τις συνθέσεις.
Να μην ξεχάσω ακόμα να σας αναφέρω ότι η μπάντα έχει ακόμα μια κυκλοφορία στο ενεργητικό της η οποία κυκλοφόρησε πέρσι με το τίτλο ''Black Cassette'' και από τις λίγες ακροάσεις που του έκανα μου έδωσε την εντύπωση ότι κινείται στα ίδια μονοπάτια με το ''No Youth'' απλά η παραγωγή είναι πιο μουντή.
Όπως καταλάβατε ο δίσκος με κέρδισε και τον προτείνω ανεπιφύλαχτα στους λάτρεις του συγκεκριμένου ήχου.

Bandcamp

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Brujas Del Sol - Шахтёр (Shakhtyor)


''Music that makes people dance, bang their heads and plug their ears''.Με αυτόν τον τρόπο περιγράφουν την μουσική τους οι Brujas Del Sol που μας έρχονται απο το Columbus του Ohio και αποτελούνται από τους Adrian,Derrick και Jason.
Φέτος έχουν ήδη κυκλοφορήσει 2 EP,τα ''Moonliner Vol.1'' και ''Moonliner Vol.2'' τα οποία περιέχουν συνολικά 4 κομμάτια.Το ''Conquistadors'' περιέχει (ενδιαφέροντα)φωνητικά ενώ τα υπόλοιπα είναι instrumental.Το συγκρότημα διαθέτει το απαραίτητο ταλέντο για να διαγράψει μια καλή πορεία στο μουσικό χώρο και αυτό φαίνεται μέσα και από τις 4 συνθέσεις που μας παρουσιάζει.
Πραγματικά συνδυάζουν άψογα την ψυχεδέλεια με την desert μουσική,δηλαδή ακούμε τρομερά μελωδικά και ταξιδιάρικα solos που συμπληρώνονται άριστα με groovy riffs και συνοδεύονται από stoner πινελιές προσφέροντας ένα εξαιρετικό τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Σε γενικές γραμμές η μουσική τους είναι χαλαρωτική και ταξιδιάρικη κατάλληλη για να σε ταξιδεύει στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει και Vol.3 όπου μαζί με τα 2 πρώτα θα βγούν σε βινύλιο με κάποια επιπλέον bonus tracks από την Devouter Records.
Ομορφιές!!!!!
facebook
Moonliner Vol.1
Moonliner Vol.2




Από το Αμβούργο της Γερμανίας μας έρχονται οι Шахтёр (Shakhtyor) και αποτελούνται από τους Chrischan - Bass,Nils - Drums και Chris - Guittar.
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους το οποίο περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 40 λεπτών.Είναι αμιγώς instrumental μπάντα και μουσικά παίζουν heavy μουσική συνδυάζοντας τoν sludge,doom και stoner ήχο με άκρως επιτυχημένο τρόπο θα έλεγα.
Οι συνθέσεις τους είναι πολύπλοκες και μακρόσυρτες,με αρκετές εναλλαγές του ρυθμού χωρίς όμως να κουράζουν,αντιθέτως είναι γεμάτες με εμπνευσμένα και εκρηκτικά riffs ώστε να σε παρασέρνουν σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο έντονες στιγμές.
Ακόμα τα κομμάτια διαθέτουν αρκετές ατμοσφαιρικές στιγμές,με ιδιαίτερα έντονες κορυφώσεις οι οποίες απογειώνονται ακόμα περισσότερο από την εξαιρετική παραγωγή που έχει γίνει.
Εν κατακλείδι,το πρώτο δείγμα που μας παρουσιάζει η μπάντα κρίνεται θετικό και πιστεύω ότι έχουν τις προοπτικές να μας προσφέρουν στο μέλλον ακόμα καλύτερες στιγμές.
facebook
bandcamp

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Upcoming Release:Witch Mountain - Cauldron Of The Wild





                                      WITCH MOUNTAIN - CAULDRON OF THE WILD
                                       
                                                        Release Date:12 June 2012
                                                                 Profound Lore


                  
                                                              Tracklisting:
                                                               1. The Ballad of Lanky Rae
                                                               2. Beekeeper
                                                               3. Shelter
                                                               4. Veil of the Forgotten
                                                               5. Aurelia
                                                               6. Never Know

                                BEEKEEPER

Clip:Olde Growth - Sequoia


Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Adrift - Black Heart Bleeds Black



Από την Μαδρίτη μας έρχονται οι Jaime - Drums,Macon - Guitar ,Jorge - Vocals/Guitar  και Dani - Bass που το 1999 δημιούργησαν τους Adrift.Μέσα στα 13 χρόνια ύπαρξής τους έχουν  στις αποσκευές τους μόλις δύο EP,ένα Split και μόνο μία ολοκληρωμένη δουλειά οι οποίες μουσικά κινούνται στο ατμοσφαιρικό και τεχνικό Sludge-Hardcore-Doom ιδίωμα .
Το ντεμπούτο τους ονόματι ''Monolito'' το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 2008 για να είμαι ειλικρινής δεν με είχε εντυπωσιάσει,ναι μεν υπήρχαν κάποιες καλές ιδέες αλλά σε γενικές γραμμές ο δίσκος με είχε κουράσει.Πάντως να σημειώσω ότι μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του ''Monolito'' η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την προώθηση του δίσκου έκλεισε.
Τέσσερα χρόνια μετά οι Ισπανοί  υπό την στέγη νέας δισκογραφικής εταιρείας(Alone Records) επιστρέφουν με το δεύτερο μουσικό δημιούργημά τους με τίτλο ''Black Heart Bleeds Black'' το οποίο περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 53 λεπτών.Ο δίσκος συνεχίζει στα ίδια μουσικά μονοπάτια με τον προηγούμενο αλλά εδώ νιώθω ότι οι συνθέσεις έχουν δουλευτεί καλύτερα,ενώ έχουν προσθέσει ακόμα όμορφες και περισσότερες πινελιές από τον progressive και psychedelic χώρο.
Η μουσική δομή του δίσκου είναι αρκετά πολύπλοκη,καθώς τα κομμάτια αποτελούνται από πολλές αλλαγές ρυθμών και tempo χωρίς όμως να κουράζουν τον ακροατή και αυτό δείχνει ότι η μπάντα βρίσκεται σε μια φάση δημιουργική γεμάτη έμπνευση.
Τραγούδια σκοτεινά,θυμωμένα,γεμάτα με κολασμένα riffs και τον Jorge πίσω από το μικρόφωνο να βγάζει φωτιές από το στόμα,ενώ συνθέσεις όπως  ''The Soldier Of My Words'',''Black Heart Bleeds Black'' και ''Fury Roof'' είναι σίγουρο ότι οι λάτρεις του είδους θα τις λατρέψουν.
Πάντως πρέπει να σας τονίσω ότι ο δίσκος χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο και ακούσματα ώστε να ''μεγαλώσει'' μέσα σας και  να καταφέρει να σας κερδίσει.Τέλος να μην ξεχάσω να αναφερθώ και στην εξαιρετική παραγωγή η οποία βοηθάει να ξεχωρίσει στο τι συμβαίνει στο μουσικό κόσμο των Adrift.




Upcoming Release:Grand Magus - The Hunt


                                                    GRAND MAGUS - THE HUNT 
                                                       Release Date:25 May 2012

                                                                Nuclear Blast

                                                                Tracklisting:
                                                                 01. Starlight Slaughter 4:19
                                                                 02. Sword Of The Ocean 4:28
                                                                 03. Valhalla Rising 4:51
                                                                 04. Storm King 4:23
                                                                 05. Silver Moon 4:43
                                                                 06. The Hunt 5:24
                                                                 07. Son Of The Last Breath 6:49
                                                                 08. Iron Hand 3:44
                                                                 09. Draksådd 5:52

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Iron Hills - Law Of The Tongue

Οι Iron Hills προέρχονται από το St. Louis και αποτελούνται από τους Sean Survant-Guitar/Vocals,Jake Maness- Drums και Mike Brown- Bass/Vocals.
Πέρσι το Μάρτιο κυκλοφόρησαν το παρθενικό τους EP ονόματι ''King Rat'',το οποίο είχε κάποιες καλές ιδέες χωρίς όμως να εντυπωσιάσουν.Φέτος επανέρχονται με το δεύτερο EP τους με τίτλο ''Famine'' που περιέχει 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 25 λεπτών.Το συγκεκριμένο EP,προσωπικά,το θεωρώ καλύτερο από το ντεμπούτο τους.Εδώ έχουμε συνθέσεις σωστα δομημένες και περισσότερο πολύπλοκες χωρίς όμως να κουράζουν,με την μουσική τους να κινείται σε Sludge/Doom μονοπάτια.Οι ταχύτητες κινούνται κυρίως σε αργό τέμπο,με λίγα ξεσπάσματα και το ύφος των φωνητικών είναι σωστά προσαρμοσμένο στη μουσική των Iron Hills.Τέλος η παραγωγή είναι αρκετά καλή αναδεικνύοντας περισσότερο την σκοτεινή ατμόσφαιρα των συνθέσεων.
facebook
bandcamp



Οι  Law Of The Tongue είναι μία μπάντα που μας έρχεται από την Canberra της Αυστραλίας και αποτελείται από τους Kim - Guitar,Ben - Vocals,DD - Bass και Brad - Drums.
Το συγκρότημα πρόσφατα κυκλοφόρησε το παρθενικό του ομώνυμο δίσκο  το οποίο περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 35 λεπτών.Η μουσική που παίζουν οι Law Of The Tongue είναι Heavy εμποτισμένη κυρίως με Sludge/Stoner στοιχεία.Ο ήχος τους ακόμα είνα επηρεασμένος από την Doom μουσική,ενώ δεν λείπουν και οι Death επιρροές,κυρίως στα φωνητικά.
Επομένως οι μπάντες που έχουν επηρεάσει την μουσική τους είναι οι Electric Wizard,Iron Monkey,Black Sabbath,Bongzilla,Eyehategod,Sleep και Carcass.
facebook
bandcamp

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Sun Eater - Hijo De La Tormenta


Οι Sun Eater είναι μία μπάντα από την Tacoma που δημιουργήθηκε το 2011 από τους Ben Block - (Bass/Vocals) και Kirby Lochner - (Guitar) όπου λίγο αργότερα προστέθηκε και ο Daniel Salas - (Drums).
Η ηλικία τους κυμαίνεται από 19 έως 20 ετών και  το αίμα τους  βράζει για  δημιουργία ψυχεδελικής μουσικής.
Ειλικρινά πρέπει να παραδεχτώ ότι αυτή η νεανική μπάντα έχει το ταλέντο και τις προοπτικές να μεγαλουργήσει στο μέλλον.Αυτό φαίνεται από το πρόσφατο EP που κυκλοφόρησαν το οποίο περιέχει 3 πανέμορφες συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 18 λεπτών.Τα τραγούδια τους κινούνται στα μονοπατια του ψυχεδελικού Rock με αρκετές επιρροές από μπάντες κυρίως της 70'ς δεκαετίας.
Η ψυχεδέλεια που παράγει το συγκρότημα πραγματικά είναι πολύ ελκυστική που μαζί με τις ταξιδιάρικες μελωδίες οι οποίες συμπληρώνονται με τα heavy riffs και αναμιγνύονται επιτυχημένα με την stoner μουσική καταφέρνει να μας προσφέρει ένα εξαιρετικό ηχητικό αποτελέσμα.
Από την πλευρά μου εύχομαι στα παληκάρια να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά με υπομονή και επιμονή ώστε να μας δώσουν ακόμα καλύτερες συνθέσεις. 
facebook
bandcamp




Η δεύτερη μπάντα για σήμερα μας έρχεται από την Κόρδοβα της Αργεντινής με το όνομα Hijo De La Tormenta και αποτελείται από τους John Ledesma - Guitars/Vocals,Santi Ludueña - Drums και Guido Di Carlo - Bass.
Μέσω bandcamp άκουσα 3 τραγούδια τους τα οποία κινούνται σε Psychedelic Rock φόρμες με έντονα τα 70's Heavy Rock στοιχεία και κάποια stoner ψήγματα να εμπλουτίζουν τον ήχο της μπάντας.
Εδώ ακούμε δυνατά stoner riffs πλημμυρισμένα από ψυχεδελικές μελωδίες οι οποίες ξεχειλίζουν από συναίσθημα και το σημαντικό είναι ότι τα παληκάρια σου δίνουν την εντύπωση πως ότι κάνουν,το κάνουν από αγάπη.Πιστεύω εαν συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και με περισσότερη δουλειά θα διαγράψουν καλή πορεία στον ψυχεδελικό stoner χώρο.
facebook
bandcamp

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Bear Brawler - Tales Of Deadly Addictions(EP)

Μετά το περσινό πολύ καλό πρώτο τους EP ονόματι ''Tales From The Putrid Swamp'' το οποίο με είχε κερδίσει και πιο ειδικά τα ''Creepy Old Man''και''The Art Of Fighting Grizzly Bears Bare-Hande'' μου είχαν τινάξει τα μυαλά στον αερά,οι Νορμανδοί Bear Brawler επιστρέφουν φέτος με το δεύτερο EP τους με τίτλο ''Tales Of Deadly Addictions''.
Χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή με το ντεμπούτο τους EP συνεχίζουν να μας προσφέρουν δυνατές συνθέσεις κάνοντάς μας να περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ.
Το 'Tales Of Deadly Addictions'' περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 22 λεπτών και για άλλη μια φορά συνδυάζουν εξαιρετικά την Sludge με την Stoner/Doom μουσική επηρεασμένη από μπάντες όπως Down, Crowbar,Weedeater και Eyehategod.Τραγούδια όπως τα ''From The Gutter To The Stars...'' και ''...To The Gutter'' σε καθηλώνουν από την πρώτη στιγμή με την ορμητικότητά τους.Εδώ ακούμε την κιθάρα να ξερνά ογκώδη heavy riffs,το μπάσο να προσδίδει το απαραίτητο όγκο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα,ενώ τα τα τραχιά φωνητικά προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι στο οικοδόμημα των Bear Brawler.
Ακόμα να αναφέρω την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στην  παραγωγή,όπως και στο πρώτο EP,η οποία είναι επιεικώς υποδειγματική απογειώνοντας ακόμα περισσότερο τις συνθέσεις της μπάντας.
Επομένως δώστε μια ευκαιρία σε αυτή την νεα μπάντα από την Νορμανδία και ακούστε την!!!Δεν θα χάσετε!!!

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Upcoming Release:Royal Thunder - CVI

                                          
                                                    ROYAL THUNDER - CVI
                                                   Release Date:22 May 2012
                                                         Relapse Records
                         
                                                              Tracklisting:
                                                      
                                                             01.  Parsonz Curse
                                                             02.  Whispering World
                                                             03.  Shake and Shift
                                                             04.  No Good
                                                             05.  Blue
                                                             06.  Sleeping Witch
                                                             07.  South of Somewhere
                                                             08.  Drown
                                                             09.  Minus
                                                             10.  Black Water Vision

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Gareeda - Shebrew

Οι Gareeda είναι μια μπάντα από το Εδιμβούργο της Σκωτίας και δημιουργήθηκε το 2010.Το συγκρότημα αποτελείται από τους Stuart Lillis - Vocals,Stu Gordon - Guitar,Toni Martone - Bass/Vocals και Michael Branagh - Drums/Vocals.
 Η μπάντα μουσικά συνδυάζει την βρωμιά του rock n roll,με τα heavy riffs και την μελωδία των blues δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον ηχητικό αποτέλεσμα.Οι Gareeda μπήκαν στα Chamber Studio τον Σεπτέμβριο του 2011 με παραγωγό τον Graeme Young για να ηχογραφήσουν το ντεμπούτο τους άλμπουμ το οποίο θα περιέχει 11 συνθέσεις.Αυτό θα κυκλοφορήσει στης 11 Ιουνίου του 2012 μέσω της Code 7/Plastic Head και αμέσως μετά η μπάντα θα περιοδεύσει προκειμένου να προωθήσει το άλμπουμ της.
facebook
reverbnation
Band Website




Τρία παληκάρια από το Birmingham και επηρεασμένα μουσικά από τους Black Sabbath,The Obsessed,Pentagram και Kyuss δημιούργησαν το δικό τους συγκρότημα με το όνομα Shebrew.
Τα μέλη της μπάντας είναι οι Francis Anthony -Guitar/vocals,Giles Preene-Bass και Kieran Sheridan-Drums.
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το παρθενικό τους EP ονόματι ''Provenance'' το οποίο περιέχει 5 κομμάτια και μπορείτε να το αποκτήσετε προσφέροντας το χαμηλό ποσό των 3 λιρών με δωρεάν τα ταχυδρομικά μέχρι τις αρχές Μαίου.
Εδώ ακούμε δυνατά stoner riffs που συμπληρώνονται από πιασάρικες μελωδίες και  το μπάσο να προσδίδει το απαραίτητο groove στη μουσική της μπάντας.
facebook
Big Cartel

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Of The Rising - Sun Shepherd

Οι Of The Rising είναι μία μπάντα που μας έρχεται από την Μελβρούνη της Αυστραλίας και αποτελείται από τους Matt, Owen, Liam και Adam.
 Ο ήχος του συγκροτήματος είναι βαρύς και ογκώδης,με τις κιθάρες να ξερνούν heavy doom riffs και να κινούνται σε αργό κυρίως τέμπο.Τα φωνητικά κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα και ταιριάζουν με το μουσικό ύφος της μπάντας,ενώ το μπασο συνοδεύει αρμονικά τα δυναμικά ντράμς.
Δύο κομμάτια έχω ακούσει απο τους Αυστραλούς,το ''The Slow Bewond'' και το ''Rumour of Dawn'',τα οποία πιστεύω ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Doom φανς.
facebook
reverbnation




Η επόμενη μπάντα που θα παρουσιάσω για σήμερα προέρχεται και αυτή από την Μελβρούνη με το όνομα  Sun Shepherd.Το συγκρότημα αποτελείται από τους Anson, Leigh και Michael.
Η μπάντα μουσικά κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με τους Of The Rising,δηλαδή Doom μουσική εμπλουτισμένη με αρκετά stoner και psychedelic στοιχεία.Δύο συνθέσεις(Awaiting the Firepit και Prevails the Beast)μας έχουν παρουσιάσει οι οποίες είναι καλοδουλεμένες γεμάτες με βαριά riffs,ψυχεδελικά φωνητικά και ένα μπάσο να γκρουβάρει απιστευτα.Το τέμπο των τραγουδιών είναι κυρίως αργό με κάποια όμως ξεσπάσματα σε σημεία που τα χρειάζεται ο ακροατής.
Η μουσική τους είναι κυρίως επηρεασμένη από μπάντες όπως Sleep,Om και Yob.
Τσεκάρετε!!
facebook
reverbnation
myspace

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Gandhi's Gunn - “The Longer The Beard, The Harder The Sound”

Μετά το πολύ καλό ''Thirtyeahs'' που κυκλοφόρησαν οι Ιταλοί Gandhi's Gunn προ διετίας,έρχονται φέτος να μας παρουσιάσουν την δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους ονόματι “The Longer The Beard, The Harder The Sound”.
Να σας θυμήσω ότι το ντεμπούτο τους είχε κάνει αίσθηση στον stoner rock χώρο και τους είχε βοηθήσει να μοιραστούν την σκηνή με μεγάλες μπάντες όπως τους Clutch, Atomic Bitchwax, Ufomammut, 16, Church Of Misery, Acid King και Los Natas.Τραγούδια όπως τα Going Slow,Man of Wisdom,Club Silencio και A Night So Long προσωπικά με είχαν κερδίσει.
Τώρα ας περάσουμε να αναλύσουμε το νέο τους πόνημα το οποίο περιέχει 8 τραγούδια συνολικής διάρκειας περίπου 40 λεπτών.Ο δίσκος ανοίγει εκρηκτικά με το εναρκτήριο ''Haywire'' το οποίο ξεχειλίζει από ενέργεια,riffs και δύναμη καταφέρνοντας από τις πρώτες νότες να μας βάλει στο κλίμα του δίσκου.Σε γενικές γραμμές μέσα στο άλμπουμ υπάρχουν κι άλλα πορωτικά κομμάτια γεμάτα πιασάρικες μελωδίες που αποτελούνται από ξεσηκωτικά riffs και αρκετά groovy ρυθμό, τα οποία προκαλούν εθισμό από την πρώτη ακρόαση.
Θα ήθελα όμως να επιστήσω την προσοχή σας στα 2 μεγαλύτερα σε διάρκεια τραγούδια του δίσκου όπου κατάφεραν να με εντυπωσιάσουν.Αρχικά θα ξεκινήσω με το ''Flood'' που βρίσκεται στα μέσα του δίσκου το οποίο καταφέρνει αφενός να σε γαληνεύσει με την πανέμορφη εναρκτήρια μελωδία της κιθάρας συνοδευόμενη με την επιβλητική φωνή του Giacomo(που φέρνει αρκετά αυτής του Ben Ward)και αφετέρου να σε ξεσηκώσει στο τέλος με το μουσικό ξέσπασμα του κομματιού.Τέλος το δεύτερο αγαπημένο τραγούδι και τελευταίο του άλμπουμ είναι το δεκάλεπτο ''Hypotesis'' το οποίο στα πρώτα 3 λεπτά διακατέχεται από ένα ανατολίτικο ρυθμό δίνοντας την ευκαιρία να σε ταξιδέψει και στη συνέχεια να έρθει η στιγμή να σε απογειώσουν ακόμα περισσότερο τα αμέτρητα βαριά riffs ποτισμένα με έντονα ψυχεδελικά στοιχεία.
Εν κατακλείδι,οι Ιταλοί,μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο τους,μας παρουσιάζουν ένα ακόμα εξαιρετικό δίσκο όπου καλό θα ήταν οι λάτρεις του συγκεκριμένου ήχου να μην τον αγνοήσουν,καθώς πιστεύω πως η συντριπτική πλειοψηφία αυτών θα το λατρέψει.



Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Sativa Root - Unaboom

Το καλοκαίρι του 2011 οι Simon - Bass,Stonerhead- Guitar,Romantic Man - Guitar και Mad Max - Drums από το Salzburg δημιούργησαν μια instrumental μπάντα με το όνομα Sativa Root.
Αρχές του 2012 μέσω του bandcamp το συγκρότημα μας παρουσίασε τις πρώτες του ολοκληρωμένες συνθέσεις οι οποίες δεν κινούνται σε ένα συγκεκριμένο ύφος αλλά μουσικά συνδυάζει το 70'ς heavy rock με το stoner rock.Η μουσική τους ακόμα συμπληρώνεται τόσο με post rock μελωδίες όσο και με fuzzy sludge riffs ποτισμένα με αρκετή ψυχεδέλεια.
Ακόμα να αναφέρω ότι η μπάντα στης 29 Απριλίου θα μοιραστεί την σκηνή μάζι με τους δικούς μας Planet Of Zeus,τους Black Tusk και τους Red Fand στο Salzburg.Επίσης να ευχαριστήσω τoν Stonerhead(ο οποίος ποστάρει πολύ καλή μουσική,κυρίως stoner, στο Stonerhead let groove your brainstonight)που μου έστειλε να τσεκάρω τα τραγούδια της μπάντας.
Ακούστε τους!!
facebook
bandcamp



Η δεύτερη μπάντα για σήμερα μας έρχεται από την Βενεζουέλα με το όνομα Unaboom και σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2011.Το συγκρότημα αποτελείται από τους Fer - Guitar/Vocals, Pronto nueva cara - Drums και Daniel -Bass/Vocals.
 Τα μέλη επηρεασμένα από το φυτό ινδική κάνναβις και από υψηλές δόσεις αλκοόλ παράγουν μουσική που λατρεύουν η οποία κινείται γύρω από το stoner rock χώρο.Ο ήχος τους ακόμα είναι εμπλουτισμένος από space και hard psych rock στοιχεία.Επομένως η μπάντα παίζει ακατέργαστο rock επηρεασμένο από μπάντες της Λατινικής Αμερική όπως Los Natas,Yajaira,Hielo Negro,Buffalo και La Ira De Dios.
facebook
Soundcloud

Upcoming Release:Reino Ermitaño - Veneración del Fuego

                                                   
                                          REINO ERMITANO - VENERACION DEL FUEGO
                                                               Release Date:26 April 2012
                                                                             I Hate
                                                              
                                                                   Tracklisting:
                                                                   01 - Quimera 09:19
                                                                   02 - El Sueño del Condor  04:50
                                                                   03 - Sobre las Ruinas  06:21
                                                                   04 - Desangrandote
                                                                   05 - Cuando la Luz te Encuentre  09:03
                                                                   06 - Soy el Lobo  06:19
                                                                   07 - El Rito  08:20
                                                                   08 - Vente al Fuego  05:02
                                                                   09 - Sangre India  09:44
                                                                   10 - Cadáver, Semilla, Renacer   01:16




Bandcamp       

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Fliptop Box - Stonedaze

Σήμερα θα παρουσιάσω 2 ελληνικές μπάντες και θα ξεκινήσω με τους Αθηναίους Fliptop Box.Η μπάντα σχηματίστηκε από μέλη των Νίπτω Τας Χείρας, Κακές Συνήθειες κ.α.. Η μουσική τους κινείται σε ένα ευρύ φάσμα επιρροών, από alternative rock, grunge, progressive rock. Με ποιητικούς στίχους καταφέρνουν να αναδείξουν την ομορφιά, την αηδία, την χαρά και τον πόνο του σήμερα. Το 2006 το Promo τους ανακηρύσσεται demo του μήνα στο ελληνικό Metal Hammer. Ακολούθησε το E.P. ''Souls'' με πολύ καλές κριτικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ ονόματι  “Anxiety’s Manifest”.Το άλμπουμ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και δεν κυκλοφορεί από κάποιο label.Η διανομή του γινεται μεσω i-tunes,amazon,cd baby,Bandcamp κτλ.
 facebook
 reverbnation
bandcamp


 Η επόμενη ελληνική μπάντα που επίσης μας έρχεται απο την Αθήνα είναι οι Stonedaze και δημιουργήθηκε το 2009 από τον κιθαρίστα Greg και τον ντραμίστα Dias.Το συγκρότημα ακόμα το πλαισιώνουν οι Alex(φωνητικά) και Mitsos(μπάσο).
Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από μπάντες όπως  Black Sabbath, Black Label Society, Down και Monster Magnet.Τα παληκάρια γουστάρουν να παίζουν heavy μουσική εμπλουτισμένη με southern και stoner στοιχεία.Πρόσφατα κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο τους το οποίο και αυτό είναι αυτοχρηματοδοτούμενο χωρίς να εμπλέκεται καμία εταιρεία.Η πρώτη προσπάθεια της μπάντας είναι αξιόλογη με αρκετές καλές ιδέες και ενδιαφέροντα riffs.Φαίνεται ότι η μπάντα διαθέτει το ταλέντο και πιστεύω ότι με επιμονή και σκληρή δουλειά θα μας προσφέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
facebook
Link

Song:ROYAL THUNDER - "Whispering World"


ROYAL THUNDER - "Whispering World",taken from the new album CVI.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Upcoming Release:Electric Wizard - Legalise Drugs and Murder(7″)

                                 ELECTRIC WIZARD - LEGALISE DRUGS & MURDER
                                                        Release Date:31 March 2012
                                                           Rise Above Records

                                                                  Tracklisting:
                                                                     
                                                                       Side A
                                                           Legalise Drugs & Murder
                                                                        Side B
                                                                Murder Madness



Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Crown - Wastelands Of Deceit

Οι Crown είναι μια τρομερή μπάντα που προέρχεται από την Γαλλία και αποτελείται από 2 μέλη.Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2011 και τον Μάρτιο του 2012 μας παρουσίασε την πρώτη του προσπάθεια στα μουσικά δρώμενα η οποία κρίνεται,από προσωπικής πλευράς,άκρως επιτυχημένη.
Το EP ονομάζεται ''The One'' και περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 33 λεπτών.Η μουσική τους κινείται γύρω από το Sludge/Post Metal ιδίωμα εμπλουτισμένη με αρκετά στοιχεία από την Post Rock και Ambient μουσική.
Πραγματικά οι συνθέσεις τους καθηλώνουν με τον  βαρύ ήχο που παράγουν οι κιθάρες,μαγεύουν με την ψυχεδελική τους αύρα και ανατριχίαζουν με την σκοτεινή τους ατμόσφαιρα.
Όπως καταλάβατε εδώ έχουμε μια πάρα πολύ καλή κυκλοφορία από μια νεοσύστατη μπάντα που είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα μας απασχολήσει.
facebook
reverbnation
bandcamp


Οι Wastelands Of Deceit σχηματίστηκαν τον Ιανουάριο του 2010,προέροχνται από το Wilmington και αποτελούνται από τους Johnny Yeagher - guitar/vocals,Angela Yeagher - bass/vocals και Derrick Thompson - drums.
 Το συγκρότημα παίζει heavy μουσική επηρεασμένη από μπάντες όπως Isis, Mastodon, Cult Of Luna, Kylesa και Neurosis.Οι συνθέσεις τους είναι γεμάτες από εκρηκτικά riffs και αρκετές αλλαγές στο ρυθμό τους.Υπάρχουν ακόμα όμορφες μελωδικές στιγμές που ακολουθούνται από δυναμικά φωνητικά τα οποία εναλλασσόνται σε γυναικεία και ανδρικά.
Η μπάντα φαίνεται ότι έχει το ταλέντο να μας προσφέρει ακόμα καλύτερες στιγμές.
facebook
reverbnation
myspace