Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Bands To Check Out:Spectral Haze - Sautrus


Οι Spectral Haze είναι μια μπάντα από το Όσλο της Νορβηγίας που γεννήθηκε το 2011 με σκοπό να προσφέρει δυνατές ψυχεδελικές doom στιγμές.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το ''Psyched Out Doom Rock Rituals'' χαρακτηρισμό που δίνει ίδια η μπάντα για τη μουσική της που πρόσφατα μας παρουσίασε το πρώτο της ντέμο το οποίο περιέχει 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 33 λεπτών.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα νέα μπάντα που έρχεται να μας ταξιδέψει με τη κιθαριστική της δουλειά σε όμορφα ψυχεδελικά ηχοτοπία,ενώ οι έντονες space αναφορές προσθέτουν το δικό τους χρώμα στη μελωδία  της μπάντας και τέλος να μην ξεχάσω να αναφέρω τα ψυχεδελικά φωνητικά τα οποία  απογειώνουν ακόμα περισσότερο τις συνθέσεις.
facebook
bandcamp










Το 2010 σχηματίστηκαν οι Πολωνοί Sautrus οι οποίοι απαρτίζονται από τους Weno- Vocal, Michał- Guitar, Adrian- Bass  και Arek-Drums.
Το συγκρότημα εισχωρεί στη μουσική δράση και μας αφήνει θετικές εντυπώσεις με το πρώτο του EP ονόματι ''Kuelmaggah Mysticism:The Prologue'' το οποίο περιέχει 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 23 λεπτών μας.
Η μπάντα ακολουθεί τα hard rock μονοπάτια εμπλουτισμένα τόσο με classic rock όσο και με prog στοιχεία.Στο EP ακούμε επίσης ενδιαφέροντα riffs ντυμένα με πολύ καλά εκφραστικά φωνητικά.Αξίζει να ακούσετε τα ''The Blackest Hole/Black Hole'' (πανέμορφη εισαγωγή) και ''Motheria''
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου