Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Bands To Check Out:Dryasdust - The Mia Zapata


Οι Dryasdust από την Φινλανδία απαρτίζονται από τους Antti - Vocals/Guitars, Janne - Bass και Pentele - Drums.
Το συγκρότημα μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του ντέμο το οποίο περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 20 λεπτών.
Από τις πρώτες ακροάσεις με κέρδισε ο ήχος της μπάντας ο οποίος είναι επηρεασμένος από τα τέλη  των 60'ς και την δεκαετία των  70'ς.Το ντέμο είναι γεμάτο  από heavy riffs που συμπληρώνονται από απίστευτες μελωδίες.Επιπροσθέτως οι blues αναφορές,η παλιομοδίτικη ατμόσφαιρα,οι τρομερές φωνητικές χορδές του Antti,το καταπληκτικό Losing Hold,οι εμφανείς επιρροές από Led Zeppelin,Black Sabbath και Jimi Hendrix καταφέρνουν με ένα μαγικό τρόπο να με αγγίξουν ψυχικά και να με κάνουν να λατρέψω το ντέμο τους.
Πιστεύω ότι αυτή η μπάντα ορμώμενη από την Φινλανδία δεν θα αργήσει να βρεί δισκογραφική στέγη και εύχομαι σύντομα να ακούσουμε την πρώτη της ολοκληρωμένη δουλειά.
 facebook
 bandcamp








Από τη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού μας έρχονται οι The Mia Zapata και αποτελούνται από τους Rodrigo Avina,Raul Soto και Themo Alonso.
Το συγκρότημα σχηματίστηκε τον Αύγουστο του 2005 και το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ ονόματι “Venganza Extravanganza” και φέτος μας κέρασε ένα νέο EP ονόματι  ''Asgard'' το οποίο περιέχει 6 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 26 λεπτών.
Οι συνθέσεις είναι απλά δομημένες χωρίς ηχητικές πολυπλοκότητες οι οποίες περιέχουν ένα hard rock feeling,ντυμένες με heavy φωνητικά και κάποια ενδιαφέροντα riffs.
Ο τραγουδιστής τραγουδά τόσο στα αγγλικά όσο και στη μητρική του γλώσσα και τέλος να αναφέρω ότι μόλις είδα το εξώφυλλο νόμιζα ότι η μπάντα θα έπαιζε heavy/epic metal μουσική.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου