Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Young Hunter – Stone Tools


Αρχές του 2011 είχα ανακάλυψει μια μπάντα προερχόμενη από το Tucson της Arizona με το όνομα Young Hunter η οποία τότε είχε κυκλοφορήσει ένα ντέμο με 2 τραγούδια(''Cities Of Black Mesa'' και ''Children Of A Hungry World'') που είχαν καταφέρει να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον.Πιο συγκεκριμένα  με είχε εντυπωσιάσει που συνδύαζαν με εξαιρετικό τρόπο το Heavy Psychedelic Rock με Black Metal στοιχεία.
Το ημερολόγιο έδειχνε 18 Μαίου 2012 και η μπάντα η οποία αποτελείται από 7 μέλη,3 κιθαρίστες και 2 ντραμίστες παρακαλώ,μας παρουσιάζει την πρώτη της ολοκληρωμένη δουλειά ονόματι ''Stone Tools'' που περιέχει 9 συνθέσεις(μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και τα 2 τραγούδια από το περσινό ντέμο)συνολικής διάρκειας περίπου 47 λεπτών.
Αυτό που πρόσεξα από τις πρώτες ακροάσεις είναι ότι στα υπόλοιπα 7 κομμάτια του δίσκου λείπουν τα black metal ξεσπάσματα,χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι κακό απλά για να είμαι ειλικρινής πρέπει να αναφέρω ότι αυτό το στοιχείο στη μουσική των Young Hunter με είχε ενθουσιάσει.
Πραγματικά είναι δύσκολο να τους κατηγοριοποιήσω αλλά για να προσπαθήσω να σας βοηθήσω στο τι παίζουν περίπου θα σας έλεγα ότι κινούνται στη ψυχεδελική rock μουσική διανθισμένη με μπόλικες stoner πινελιές,ενώ υπάρχουν και ελάχιστες doom αναφορές και όλα αυτά μέσα σε μια desert ατμόσφαιρα.
Πρέπει να ομολογήσω ότι όλες οι συνθέσεις μέσα τους κρύβουν κιθαριστικές μελωδίες αρκετά εθιστικές που σαγηνεύουν τις ευαίσθητες χορδές του ακροατή και τέλος οι 2 τραγουδιστές αφήνουν το δικό τους στίγμα στη μουσική των Young Hunter,τόσο ο Benjamin Ford-Sala όσο και η Julia DeConcini σε υπνωτίζουν με τις φωνητικές τους γραμμές και σε ταξιδεύουν σε ένα κόσμο συναισθημάτων.
Επομένως η πρώτη προσπάθεια των Young Hunter κρίνεται θετική και πιστεύω ότι αξίζει την προσοχή σας να του δώσετε τις απαραίτητες ακροάσεις καθώς είμαι σίγουρος ότι θα σας αγγίξει ψυχικά!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου