Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Odyssey - Abysmal Despair


Όλοι γνωρίζουμε ότι η Σουηδία είναι μια χώρα που παράγει ακατάπαυστα τα τελευταία χρόνια πολλές μπάντες σε όλα τα είδη της σκληρής μουσικής και τις περισσότερες φορές μας εντυπωσιάζουν με το ηχητικό τους αποτέλεσμα.Οι Odyssey δεν θα μπορούσαν να ήταν η εξαίρεση του κανόνα καθώς  με είχαν προετοιμάσει ευχάριστα προ 2 μηνών περίπου ακούγοντας τότε το καταπληκτικό και συνάμα ξεσηκωτικό ''Wicked Witch'' το οποίο θα βρισκόταν στο ντεμπούτο τους άλμπουμ.
Ο καιρός έφτασε και αυτή την στιγμή στα ηχεία μου ακούγεται το ντεμπούτο τους ονόματι  ''Abysmal Despair'' το οποίο περιέχει 8 τραγούδια συνολικής διάρκειας περίπου 39 λεπτών και μέσα από πολλές ακροάσεις έχει καταφέρει να με παρασύρει στους τρελούς ρυθμούς των Σουηδών.
Το συγκρότημα παίζει ένα άκρως ενδιαφέρον αμάλγαμα Stoner/Sludge,ενώ έχουν εισάγει στον ήχο τους τόσο Noise όσο και Garage στοιχεία.Εδώ ακούμε συνθέσεις άλλοτε απίστευτα ρυθμικές και άλλοτε αγριεμένες δυναμικές με το μπάσο να προσφέρει τo κατάλληλο groove και την κιθάρα να παράγει νευρικά,γεμάτα ενέργεια riffs που ξεσηκώνουν και όλα αυτά συνοδευόμενα με τα παθιασμένα φωνητικά του Jonas.
Σε γενικές γραμμές ο δίσκος κυλάει σαν νεράκι και στο άκουσμα των τραγουδιών όπως των ''Wicked Witch'',''Abysmal Despair'',''No Fucking Way''(εδώ θα ακούσετε το καλύτερο Riff του άλμπουμ) και ''Wolfspit And Witches Breath''  ο εγκέφαλος αντιδρά εκκρίνοντας μεγάλες ποσότητες δοπαμίνης.
Συμπερασματικά οι Σουηδοί στην πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά μας παραδίδουν ένα δίσκο που πραγματικά τον ευχαριστιέσαι και προσωπικά θα σας συμβούλευα να τον ακούσετε  χωρίς δεύτερη σκέψη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου