Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Bands To Check Out:Capa - Bruja


Οι Capa είναι μια μπάντα από την Φιλαδέλφεια και αποτελείται από τους Brandon Scott Baun- Guitar, Bass ,Anthony Vaccaro- Drums ,Matt Hershey- Guitar, Lyrics ,Matt Scanlon- Vocals  και Christopher Hartman- Vocals.
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 2011 την παρθενική του κυκλοφορία ονόματι ''The Road is a Grey Tape'' και φέτος επιστρέφει με ένα νέο EP με το τίτλο ''Shallow Towers'' το οποίο περιέχει 2 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 24 λεπτών.
Η μπάντα μουσικά συνδυάζει το post metal ήχο  με black και με ambient στοιχεία,ενώ ακόμα τον εμπλουτίζει τόσο με shoegaze όσο και με prog ψήγματα προσδίδοντας μεγαλύτερη ποικιλία στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα των Capa.Στιχουργικά εστιάζονται με θέματα μηδενισμού,απληστίας,σουρεαλισμού και με τη σχέση μεταξύ της κοινωνίας και του φυσικού κόσμου.
bandcamp
facebook





Οι Bruja μας έρχονται από την Ομάχα της Νεμπράσκας οι οποίοι δημιουργήθηκαν αρχές του 2010 και αποτελούνται από τους Klaus Backlund - Vocals,Geoff Skoog - Guitars και Mick Ridgway - Drums.
Μετά το περσινό πολύ καλό ομώνυμο ντεμπούτο τους οι Bruja(όπου στα ισπανικά σημαίνει μάγισσα) επανέρχονται φέτος με το ''Twisting And Convulsing'' το οποίο περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 35 λεπτών.
Όλες οι συνθέσεις είναι πολύ heavy καθώς περιέχουν  Doom/Sludge/Stoner/Black/Drone στοιχεία και μπορώ να πώ παρότι συνδυάζουν πολλά μουσικά ιδιώματα τα καταφέρνουν μια χαρά τα παληκάρια προσφέροντάς μας μια προσεγμένη δουλειά με αρρωστημένα riffs,σκοτεινή απόκοσμη ατμόσφαιρα και όλα αυτά ντυμένα με τα παρανοικά φωνητικά του Klaus.
facebook
bandcamp


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου