Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Grimpen Mire - A Plague Upon Your Houses



Το συγκρότημα από το  Erdington της Αγγλίας με το όνομα Grimpen Mire είχε κατάφερει να με εντυπωσιάσει με το EP του ονόματι ''Death On The Moor'' που είχε κυκλοφορήσει το 2009.Οι 4 συνθέσεις του συγκεκριμένου EP με είχαν διαλύσει με τα εκρηκτικά ογκώδη Sludge/Stoner riffs,τα καταπληκτικά φωνητικά και την ''αρρωστημένη'' ατμόσφαιρα που έβγαζε ο δίσκος.
Αυτό με έκανε να περιμένω με μεγάλη αγωνία την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της μπάντας  μιας και μου είχε δημιουργήσει πολλές προσδοκίες ότι θα ακούσω κάτι πολύ καλό.
Προς μεγάλη μου χαρά οι Grimpen Mire πριν λίγο καιρό μας έδωσαν την ευκαιρία μέσω Soundcloud να ακούσουμε το ντεμπούτο τους άλμπουμ ονόματι ''A Plague Upon Your Houses'' το οποίο περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 42 λεπτών και θα κυκλοφορήσει από την At War With False Noise το επόμενο διάστημα.
Στις πρώτες ακροάσεις του δίσκου,ενώ στην αρχή μπαίνει η μπάντα δυναμικά με το ''Bloodcult Reborn'' όπου  συνδυάζει άψογα το Sludge/Doom με το Crust ,ντυμένα με αρρωστημένα riffs,συνεχίζει με τις υπόλοιπες 4 συνθέσεις να κινούνται κι αυτές στα Sludge/Doom μονοπάτια χωρίς όμως ιδιαίτερες συγκινήσεις εκτός κάποιων στιγμών ,οι οποίες όμως από μόνες τους δεν καταφέρνουν να δώσουν το κάτι παραπάνω στο δίσκο.
Μην νομίζετε ότι ο δίσκος είναι κακός και προσωπικά θα συμβούλευα τους φάνς του συγκεκριμένου είδους να τον τσεκάρουν,απλά περίμενα από αυτό το συγκρότημα να με εντυπωσιάσει όπως έκανε στο ''Death On The Moor'',με απλά λόγια για να καταλάβετε τι με απογοήτευσε είναι ότι λείπει το στοιχείο της έκπληξης το οποίο υπήρχε στο EP.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου