Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Bands To Check Out:Compel - Space Witch


Οι Compel προέρχονται απο την Summerville της South Carolina και αποτελούνται από τους Joe Horne και Tim Davis.
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο EP  το οποίο περιέχει 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 40 λεπτών.Όπως καταλαβαίνετε εδώ έχουμε μακροσκελείς συνθέσεις με πολύπλοκες δομές επηρεασμένες από το  sludge-doom-stoner μουσικό ιδίωμα διανθισμένες με αρκετά post metal στοιχεία και prog αναφορές.
Όλες οι συνθέσεις είναι instrumental με τον κιθαρίστα να εξαπολύει άλλοτε αργά(κυρίως) ογκώδη riffs και άλλοτε γρήγορα(Let It Be The Devil) εκρηκτικά riffs.Ο ήχος του EP είναι ιδιαίτερα βαρύς.
facebook
bandcamp




Οι Space Witch είναι μια μπάντα που υπάρχει από το 2007 και είχε ηχογραφήσει κάποια τραγούδια το 2008 αλλα την αμέσως επόμενη χρονιά η μπάντα μπήκε στον πάγο.Το 2011 ενεργοποιήθηκε και το line-up του συγκροτήματος αυτή την στιγμή είναι οι Daz Rowlands - Guitar/FX, Ki Talbot - Bass/FX,Carl Uttley - Drums,Jim Palmer - FX και  Jamie Davies - Vocals/Trumpet.
 Το συγκρότημα μουσικά συνδυάζει την  Doom μουσική με την ψυχεδέλεια με άκρως επιτυχημένο τρόπο.Δυναμικές συνθέσεις που σε καθηλώνουν οι οποίες διακρίνονται για τα επαναλαμβανόμενα βαριά riffs που συμπληρώνονται με ψυχεδελικές μελωδίες.
Η μουσική της μπάντας είναι επηρεασμένη κυρίως από τους Electric Wizard, Black Sabbath, Hawkwind,OM, και Sleep.
facebook
Band WebSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου