Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Fliptop Box - Stonedaze

Σήμερα θα παρουσιάσω 2 ελληνικές μπάντες και θα ξεκινήσω με τους Αθηναίους Fliptop Box.Η μπάντα σχηματίστηκε από μέλη των Νίπτω Τας Χείρας, Κακές Συνήθειες κ.α.. Η μουσική τους κινείται σε ένα ευρύ φάσμα επιρροών, από alternative rock, grunge, progressive rock. Με ποιητικούς στίχους καταφέρνουν να αναδείξουν την ομορφιά, την αηδία, την χαρά και τον πόνο του σήμερα. Το 2006 το Promo τους ανακηρύσσεται demo του μήνα στο ελληνικό Metal Hammer. Ακολούθησε το E.P. ''Souls'' με πολύ καλές κριτικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ ονόματι  “Anxiety’s Manifest”.Το άλμπουμ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και δεν κυκλοφορεί από κάποιο label.Η διανομή του γινεται μεσω i-tunes,amazon,cd baby,Bandcamp κτλ.
 facebook
 reverbnation
bandcamp


 Η επόμενη ελληνική μπάντα που επίσης μας έρχεται απο την Αθήνα είναι οι Stonedaze και δημιουργήθηκε το 2009 από τον κιθαρίστα Greg και τον ντραμίστα Dias.Το συγκρότημα ακόμα το πλαισιώνουν οι Alex(φωνητικά) και Mitsos(μπάσο).
Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από μπάντες όπως  Black Sabbath, Black Label Society, Down και Monster Magnet.Τα παληκάρια γουστάρουν να παίζουν heavy μουσική εμπλουτισμένη με southern και stoner στοιχεία.Πρόσφατα κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο τους το οποίο και αυτό είναι αυτοχρηματοδοτούμενο χωρίς να εμπλέκεται καμία εταιρεία.Η πρώτη προσπάθεια της μπάντας είναι αξιόλογη με αρκετές καλές ιδέες και ενδιαφέροντα riffs.Φαίνεται ότι η μπάντα διαθέτει το ταλέντο και πιστεύω ότι με επιμονή και σκληρή δουλειά θα μας προσφέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
facebook
Link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου