Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Black Space Riders - Light Is The New Black


Το 2010 πρωτοεμφανίστηκαν οι Γερμανοί Black Space Riders στα δισκογραφικά δρώμενα με το ομώνυμο ντεμπούτο τους το οποίο,προσωπικά,κατάφερε να με εντυπωσιάσει και να κερδίσει επάξια μια θέση στα καλύτερα άλμπουμς εκείνης της χρονιάς.
Μετά από 2 χρόνια απουσιάς οι Γερμανοί φέτος επιστρέφουν στην ενεργό δράση με την δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους ονόματι ''Light Is The New Black''.
Για να είμαι ειλικρινής με τον καινούργιο δίσκο δεν θα ήθελα ούτε ένα ισάξιο αλλά ούτε ένα ανώτερο μουσικά δίσκο από το προκάτοχό του,απλά πριν τον ακούσω φοβόμουν ότι μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο τους δεν θα έφταναν σε ένα αρκετά καλό ηχητικό μουσικό αποτέλεσμα.
Από τις πρώτες ακροάσεις όμως οι Black Space Riders κατάφεραν να με διαψεύσουν και να μου σερβίρουν ένα γεμάτο με συναισθήματα δίσκο.
Επομένως η νέα δουλειά των Γερμανών συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο προκάτοχός του,με την ίδια αστείρευτη ενέργεια και διάθεση που χαρακτηρίζει την μπάντα ώστε να δημιουργεί τόσο εκρηκτικές όσο και μελωδικές Space-Stoner συνθέσεις.
Ο δίσκος χωρίζεται σε 4 μέρη  που περιέχουν 13 συνθέσεις μέσα από τις οποίες θα απολαύσετε δυνατά εμπνευσμένα stoner riffs γεμάτα με ταξιδιάρικες μελωδίες και φωνητικά που ταιριάζουν απόλυτα με τους διαστημικούς στίχους της μπάντας.Ακόμα υπάρχουν κομμάτια που άλλοτε κερδίζουν τον ακροατή με τα μεγαλειώδη solos και άλλοτε τον ξεσηκώνουν με τις απίστευτα fuzzy και groovy στιγμές.Επιπροσθέτως,η παραγωγή είναι εξαιρετική  καθώς την έχει επιμεληθεί η ίδια η μπάντα και αναδικνύει με τον καλύτερο τρόπο την μουσική του συγκροτήματος.Η ατμόσφαιρα είναι σαγηνευτική και καταφέρνει να μας ταξιδεύει σε ηχοτοπία ανείπωτης ομορφιάς.
Γενικά ο δίσκος έχει ποικιλία και καλύπτει αρκετά θα έλεγα τις μουσικές απαιτήσεις του ακροατή.Τέλος,δεν γνωρίζω εάν θα είναι μέσα στα καλύτερα άλμπουμς της χρονιάς,αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι η μπάντα κατάφερε  και με το δεύτερο δίσκο της να κέρδισει τις ευαίσθητες νότες της ψυχής μου,κάνοντάς με να περάσω ευχάριστα,κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου