Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Bands To Check Out:Cotidal - Ufobuddha

Οι Cotidal είναι μία νέα μπάντα που μας έρχεται από το Manchester και δημιουργήθηκε το 2010 από τους Mark (Guitar) και Nick (Guitar).
 Η μουσική κατεύθυνση του συγκροτήματος είναι το progressive post-metal συνδυασμένο με κάποια post rock και ambient στοιχεία.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP το οποίο περιέχει 6 τραγούδια,όλα instrumental,συνολικής διάρκειας περίπου 33 λεπτών.Αρχικά να αναφέρω ότι η παραγωγή του δίσκου είναι εξαιρετική και η απόδοση της μπάντας είναι σε αρκετά καλά επίπεδα.Φαίνεται ότι το συγκρότημα έχει δουλέψει καλά το υλικό του με ενέργεια,διάθεση και έξυπνες ιδέες.
Είναι σίγουρο ότι οι φάνς των Pelican και Russian Circles θα ευχαριστηθούν με την μουσική των Cotidal.Προσωπικά το κομμάτι που με άγγιξε περισσότερο είναι το 11λεπτό ''Of Rust''.
 Τέλος να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι η μπάντα ψάχνει για νέα μέλη.
facebook
bandcamp



Σήμερα θα παρουσιάσω άλλη μια μπάντα,για την ακρίβεια ένα solo project του Jannis ,που μας έρχεται και αυτή από το Manchester με το όνομα Ufobuddha.
O Jannis,ο οποίος παίζει όλα τα μουσικά όργανα,έχει ετοιμάσει ήδη 7 κομμάτια,ηχογραφημένα από τον Νοεμβριο του 2011 μέχρι τον Μάρτιο του 2012,τα οποία είναι επηρεασμένα από την post metal,sludge και doom μουσική.Ακόμα οι συνθέσεις έχουν ένα black feeling,κυρίως στα φωνητικά,με κάποιες ατμοσφαιρικές στιγμές χώρις όμως να συνοδεύονται με ιδιαίτερα έντονες κορυφώσεις.Να αναφέρω ότι ο ίδιος λέει ότι έχει να παίξει πάνω από 3 χρόνια ντράμς και γνωρίζει ότι έχουν γίνει κάποια λαθάκια.Γενικά ο Jannis έχει καταφέρει να μας προσφέρει μια καλή και προσεγμένη δουλειά.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου